睡眠窒息症

219 回覆
28 Like 0 Dislike
噗低係會有鼻鼾
老豆50幾kg都有哩個問題 晚晚訓覺聽到佢呼吸聲覺得好驚
想問吓有冇呼吸機推薦 讀緊書買唔到太貴 有冇啲又平又好用
聽到佢呼吸聲都驚會唔會聽唔到佢呼吸驚D呀
講笑,
我睇過有限既資料(姐係上網睇D討論區)
呢度有個巴打係淘大陸機用(不過緊係唔建議)
咁就得番兩個牌子 RESMED同PHILIPS
香港水貨9千樓下(好多公司都有做),
醫生推介果D問過同一款話萬三至兩萬
但如果你識上外國網淨機買可能三四千有交易(但好似要醫生紙)

我自己用R牌,琴日第一日用,未慣,我都想問人正唔正常
gg 咪好柒囉我...
如果真係大聲係好撚柒
試下坐係位後仰咁訓 向天咆哮咁就型架喇
我都經歷過
仆街 試過
瞓醒口乾到仆街 問同事我岩岩係咪勁大聲 佢地個個都維護我話無 但我唔信
咁又唔一定你係有既不只過你問噗低會唔會有鼻鼾,
就真係會有人係噗低有鼻鼾,我公司有條廢老都好撚大鼻鼾,
你下次自己試下開錄音錄低
手術解決到就冇問題啦
仲等緊排期 而家練緊打側訓
唔敢食完飯瞓啦 尷尬...
岩岩睇左普通科拎轉介信
因為醫保話claim 專科一定要轉介信
想問下我係咪去睇醫院既專科係咪好d
定係去街邊果d 專科?
係咪照x光會睇到?
我都係鳩睇 GOOGLE下自己果區有邊個耳鼻喉科
再搵佢個名會有D網評價醫生 雖然唔知有冇可信性
再唔係直接去私家醫院
師兄個呼吸機買左幾錢?保險包唔包?
屌, 我都好似有
之前試下戴果D 頭COOL COOL 住個下巴迫自己用鼻抖氣
好似有少少窒息, 係咁醒
買左部CPAP (P記DS2) 用左幾日唔知點咁
我都用左一日R記 未習慣
買左8千幾 保險唔包買機
第二日用呼吸機 冇咁唔習慣 但感覺仲係唔知點咁
唔知自己有冇用錯方法
都幾貴
你上呢D網
https://www.seedoctor.com.hk/index.asp
睇下自己方便既地方再睇下D評語自己OK就得
如果都係唔放心先就索性搵私家醫院
個人覺得其實冇分別 我當初係揀左個醫生BOOK時間
再睇下私家醫院有BOOK到咩時間 揀個快既去睇架咋
最緊要方便 但方便你又唔會想睇個黃綠醫生先會用上面個網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞