我的英雄學院漫畫討論post (13)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
係咪講群眾對英雄有返信心,會理解,寬容英雄嘅時候,最強英雄(綠谷)就會誕生

今集好touching
人類總係自私
當對自己不利既時候只識埋怨其他事情
我覺得應該話
當69同番大家
面對困難面對群眾
唔再獨自承受既時候
依69依家既能力
會再次成為和平既象徵
見親媽媽就好想喊 佢個喊樣應該係近幾年漫畫最touching到我嘅角色

Btw 爆豪用平等tone同69講嘢個樣siu4
早幾集All might比 69扔低左,殺手出返黎
依幾集集中講緊A班
返哂去又係唔見Allmight…
依家愈黎愈關心Allmight下落…
物間安慰Eri嗰格 終於唔係雄英暗黑面
佢地唔記得帶埋all might返黎
因為係肥師奶 似返個阿媽
佢都成日做啲阿媽會做嘅野
其他漫通時都hot mum黎 冇咩共鳴
每次見到69媽媽喊既樣
就會酸一酸
好撚擔心Allmight下落…
之前NightEye個預言…
岩岩睇都醒起,唔見左allmight
宜家佢寫用學校做shelter就可以帶返堆學生角色出黎
都合理...佢地本身有設施
究竟校長口中ultimate hero係麗日定69
可能a班一齊先算ultimate hero
咁就可以keep到單人既頂點係all might
英雄殺手會保佢啦
好難講..分分鐘話Allmight唔係佢想要既Allmight而殺
直情女角最愛綠谷阿媽
我心入面都仲係堅信69媽同志村菜奈有關係
Allmight都提過佢地既感覺好相似

唔知吊同綠谷會唔會有親戚關係
我個人理解係All Might選擇隱瞞身邊既人同大眾 為免造成大眾既不安 只同少數既人講 獨自承受承擔 所以當佢受重傷應該要引退既時候 佢只可以繼續撐落去因為唔可以令和平既象徵被破壞
但當而家被逼揭穿既時候 過慣平安穩定日子既市民就會產生嚴重不安

69現在當刻唔選擇獨自承受 而係同A班同學朋友作為同伴同佢一齊解決
所以前幾話所講A班既同學唔係負擔而係可以作為69既同行者同有相等能力一同前進 唔止得69連其他同伴都可以一齊成為未來和平既象徵 因為其他事情都可以有同伴既幫助解決 支撐support
所以69先可以成為超越All Might最強既英雄
唔會啦。。。。。。

STAR WAR咩
見到出久比牛王佢地話係最強戰力
真係有種百屌成才既感覺
69又爆喊
茶子係真老婆了
324情報圖
我的英雄學院漫畫討論post (14)
https://lih.kg/2676088
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞