我的英雄學院漫畫討論post (13)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
佢寫反派都唔係話好差 At least Dabi All for one Stain都寫得幾好
係唔知點解吊會咁失敗

快d 去結婚吧
我都覺得佢戰鬥以外畫得好好多由其啲意象表達,好似之前火佬砌橋追allmight,hawks喺後面望住allmight抱住最後一點星火
Recall返班戰69暴走 麗日講嘅說話 起晒雞皮
323情報出未
情報多數都係星期四中午左右時間有

btw 今個星期無得睇
唔介意爆豪同69結婚
爆豪
我真係唔明係呢一集之前點解會有人鍾意爆豪
嗰班抖m嚟
爆豪bb正視自己既內心
成熟了
唔怪得爆豪眼神清澈哂
佢直視咗自己嘅心魔同超越埋
好似講過每個樣除咗係關於自己既個性之外
係有御意
爆豪戰勝自己
好似講過個名係關於自己既個性之外
係有御意
爆豪戰勝自己
之後69佢老母會唔會出場打一巴之類叫佢休息下
淨得A班勸佢,好似唔太夠力
衰少少講
堀越睇太多marvel, 好似異能解放軍即係magneto理念
stain就anti hero, afo ofa就典型漫畫正邪, Dabi家庭野小小另計, 另外佢寫分倍都寫得超好
吊呢啲角色好少見, marvel無咩關於奸的成長故, 個個寫手都會寫個origin唔同, 變咗無咗藍本俾堀越
動畫黨最近想追埋漫畫
暫時睇到英雄vs超常解放篇
啱啱開始打咗幾場
發現有好多位都唔知打緊乜 或者睇唔明啲打鬥
想問吓係咪我弱智定係分鏡真係有啲不足?

變到好似草草睇完 知道結果就算咁
中間過程 出技個啲一片空白
咁樣我諗我應該要疊埋心水等動畫
睇唔明正常 通常有吊出現就會無咁好睇

同埋我覺得好睇嘅打鬥多數係有理念碰撞/多對白
依篇同之後個篇嘅打鬥比較多鬥大力同鬥開掛所以無咁好睇
1.本身分鏡差
2.你有機會睇左低清版
有啲圖源又真係有啲差 謝謝提醒
UA個防禦系統應該都係嗰個乜柒監獄之流
牙屌hi一hi就冇曬
爆豪呢句道歉洗走哂我以前對爆豪嘅不滿
成功洗白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞