我的英雄學院漫畫討論post (13)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
多人討論返我英,好感動
但都係個句69係崇拜am
am最強係可以令所有人放心, 連自己英雄都會被佢搞到好放心, 公眾都一樣
基本上69令最positive的AM擔心, 已經好大暗示佢行緊第二條路
何況就係大眾觀感唔似英雄, 你睇返69打nighteye, 扮AM個啲表情
感受會大好多
好有餓狼FEEL
69會唔會變到Punisher 咁
對敵人毫無憐憫
同意, 暫時個故事帶出嘅, 其實d字都寫得好清楚,咪就係你所講嘅野
d咩餓狼, punisher, 都唔係故事想帶出嘅野。
同埋d人對黑化個definition明顯同我理解唔同, 可能整個眼影喺佢地眼中都已經係黑化。
但好撚型
次次見倒爆豪就感覺一定贏
笑唔出就笑唔出 冇計架實力問題
當年afo 根本就係而家班英雄
被個準備萬全嘅allmight 一個一個盟友咁打底乜都做唔到
甚至自己都被屌打 係嘴遁先打傷到allmight
Allmight大成後根本冇敵手 先可以考慮埋民眾心理安全 而家69連no1,2,3打後班友都覺得唔一定保到

根本唔係行邊條路問題 係有冇呢個餘裕 心理有冇堅強到成個變態咁絕望痛苦都可以笑出黎
allmight全盛期真係好勁
打到afo要嘴遁
am打afo最後個場都無笑啦 根本正常人苦戰緊個陣係唔會笑到 就算am都係對住有把握救到嘅人/夠打嘅敵人先會笑

相反afo就算困係監獄定打緊交都keep住笑反而重令人心寒 同埋feel到佢真係有大boss嘅感覺
依家綠谷要孤身作戰係戰力差距太大姐
上次圍堵ofa果陣 現任第三名嘅潮爆牛王都係比ofa一下秒殺
咁就算綠谷同頭十名聯手 個分別根本唔大
目前戰力指數t1係 ofa 綠谷 死柄木
其他角色已經係差幾十萬倍
就算no.1嘅安德瓦俾盡咪又係只可以打贏完美腦無或者茶比 邊係ofa果個級數
個人覺得牛王同第四名打後個分野已經好大差距
單人壓制巨神兵
Ofa 同afo 都未識分
我睇到r哂頭
安德瓦只可以打贏腦無
唔好搞笑啦
high end個次係大諗頭想活捉
吊超再生個陣都係佢主打多
頭十名英雄大戰戰績
1 火佬:vs屌主力
2 Hawks: 殺Twice
3 牛仔褲:壓制巨神兵
4 Edgeshot:單挑Redestro
5 兔:殺左2-3隻高階腦無、阻止屌發育
6 盾佬: vs 高端無腦、捨身救相澤
7 密林神威:先後輔助午夜&大山婆拖延巨神兵&敵聯
8 洗衣機:疏散民眾組,似乎有一格同其他英雄一齊阻止屌
9 廢老:呢個真心見唔到做過乜就退左休
10 龍九:參與vs屌、載住好多英雄避過屌無限粉碎

有錯請指正
不過我到而家都唔明點解69要同雄英班同學自爆個性點黎
火佬醫院都有打腦無+救人
諗諗吓不如搵心操出黎洗鳩吊腦算啦
人哋有睇直播
同埋afo ofa一樣
有多重意識去解除
睇得出因為心急而有少少失控 但又未至於黑化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞