懲教署爆離職潮 管理層放寬准玩電話盼挽留人才

236 回覆
9 Like 27 Dislike
搵枝槍威脅佢地打呢份工?
幫689 坐監鋪頭,坐監都有得玩電話

出黎做野未啊細路

小朋友無電話玩發脾氣?
做得耐都有精神病
一切都係人工問題

咪玩啦柒頭
一星期得一日番屋企
其餘時間陪人坐監
多多錢都唔做

咪係
呢啲咁既19工
月薪過千萬都唔會有人做
返工地方已經偏僻(大欖小欖羅湖)
一返工,不論自己人定外人都要鎖電話(係真係鎖入locker)
跟住一過金屬探測就開始與世隔絕
做緊野時去邊都俾cam mon 住,每去一個閘都要等control 開門
每日對住既唔係死監躉就痴線佬

人工高啊嘛

萬八鬆D叫高
高你老味

相對外面啊,香港的入息中位數其實好低。

你話唔高又點解次次招聘,都全世界9衝?個個都用哂腳投票俾上面睇。
出邊環境咁好,抄下樓,做下工程佬!一個月都兩,三雞!仲要可以一路玩電話一路做! 洗撚守乜撚野紀侓咁撚辛苦咩! 小學生就話守紀律排隊姐!大人大姐,返工返到坐監咁

邊肯捱呀而家D o靚仔
咁同班犯一齊坐有咩分別
唔怪得打犯發洩

做得柳記都預左個職業生涯係陪人坐監架啦
返工地方已經偏僻(大欖小欖羅湖)
一返工,不論自己人定外人都要鎖電話(係真係鎖入locker)
跟住一過金屬探測就開始與世隔絕
做緊野時去邊都俾cam mon 住,每去一個閘都要等control 開門
每日對住既唔係死監躉就痴線佬

人工高啊嘛

萬八鬆D叫高
高你老味

相對外面啊,香港的入息中位數其實好低。

你話唔高又點解次次招聘,都全世界9衝?個個都用哂腳投票俾上面睇。

連登角度就梗係人工低 狗也不屌

講散仔冇討論空間,萬八都搵唔到一定係loser
但係幫辦40k 就唔同講法
每次5千人考都係一粒花姐

原來人工咁低

仲要時數咁多
簡單啲講 懲教 就係有人工陪人坐監
柳記真係狗也不屌
你唔加人工睇下有冇人做... 比你大學畢業入去做幾年出到黎都唔知搵得返咩
柳記其實中五畢業就得!唔洗五科pass

但體能要求係僅次於消防救護

仲要時數咁多

見到孤島都覺得不安
痴線
柳記其實中五畢業就得!唔洗五科pass

但體能要求係僅次於消防救護

中五畢業都好似要中英pass
你話舊制捱到有糧咬同宿舍 新制就不了
放工其實點解唔俾返屋企

冇唔比 你咪番囉
一係番到去hea 2粒鐘再番工
一係就直頭冇船比你走
你番唔番?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞