懲教署爆離職潮 管理層放寬准玩電話盼挽留人才

236 回覆
9 Like 27 Dislike
做到懲教點建唔做警犬
做到懲教點建唔做警犬

點解你咁on9
睇毒果FB仲有好撚多人話明知見工果陣就係咁 唔捱得就唔好做
屌你老母 為自己爭取應有既權益都唔俾 港豬真係港豬
柳記想玩5天工作但一更12碼 做撚死人咩 咁同返6日咪差唔撚多咁辛苦
個人意見 無論柳記既老散定幫辨 做夠一定年資可以有返糧咬 再有D額外bouns
咁應該冇咁多人走

大sir話冇招聘困難

巴打現職? 如果真係冇困難既洗乜一年招兩次
immd c&e是但一個部門招一次 考既人數等於柳記招兩次都唔止

招聘困難的意思,係指招聘時冇人嚟考。但而家可能一水請一百人,但次次三五千人入紙申請。。。。。。冇招聘困難的post係冇需要改善待遇。

咁就算鳩數啦 如果睇呢D投考人數黎打飛機既話
唔諗下伙記有咩難處 其他force收晒自己伙記唔好怨

其他部門點收都有飽和的一刻,何況對坐係灣仔的高層嚟講,一個老散換來換去,都唔會有咩影響。條waiting list大把人等住上。

我唔係膠層唔知佢地點諗啦 淨係每年咁多人走返出私人市場同轉其他force已經證明係好惡做
至於飽和果點 起碼呢幾年係退休潮 唔止老散 都有一定數量既幫辦都唔撈
當waiting list入到去發現同想像中完全唔同咪又唔撈 無限輪迴
退後一步黎睇 如果膠層係咁把炮既話今鋪就唔會笠水 試行5天工作同俾伙記玩手機啦 雖然好可能得個講架

佢的試行5日工作同玩電話,唔涉及額外人手同資源,當然容易做啦。

因為5日工作其實你工時冇減,只係每日返長D。
收工沒得返屋企
同工作有咩分別
當踏腳石好正常

呢樣真呀,放工仲焗住留係宿舍
仲要返6日
做到懲教點建唔做警犬

視力要求都擋唔少人啦,尤其呢個世代,有幾多後生仔冇近視?
賤業
無電話用都拎黎講
救護一餐飯分幾轉食又唔見佢講
返工做到無時間開手機
睇毒果FB仲有好撚多人話明知見工果陣就係咁 唔捱得就唔好做
屌你老母 為自己爭取應有既權益都唔俾 港豬真係港豬
柳記想玩5天工作但一更12碼 做撚死人咩 咁同返6日咪差唔撚多咁辛苦
個人意見 無論柳記既老散定幫辨 做夠一定年資可以有返糧咬 再有D額外bouns
咁應該冇咁多人走

大sir話冇招聘困難

巴打現職? 如果真係冇困難既洗乜一年招兩次
immd c&e是但一個部門招一次 考既人數等於柳記招兩次都唔止

招聘困難的意思,係指招聘時冇人嚟考。但而家可能一水請一百人,但次次三五千人入紙申請。。。。。。冇招聘困難的post係冇需要改善待遇。

咁就算鳩數啦 如果睇呢D投考人數黎打飛機既話
唔諗下伙記有咩難處 其他force收晒自己伙記唔好怨

其他部門點收都有飽和的一刻,何況對坐係灣仔的高層嚟講,一個老散換來換去,都唔會有咩影響。條waiting list大把人等住上。

我唔係膠層唔知佢地點諗啦 淨係每年咁多人走返出私人市場同轉其他force已經證明係好惡做
至於飽和果點 起碼呢幾年係退休潮 唔止老散 都有一定數量既幫辦都唔撈
當waiting list入到去發現同想像中完全唔同咪又唔撈 無限輪迴
退後一步黎睇 如果膠層係咁把炮既話今鋪就唔會笠水 試行5天工作同俾伙記玩手機啦 雖然好可能得個講架

佢的試行5日工作同玩電話,唔涉及額外人手同資源,當然容易做啦。

因為5日工作其實你工時冇減,只係每日返長D。

等睇高學歷/做得野既老散走晒 成個部門得返廢柴
不如開放可以玩電腦啦
玩電話人才
外向型獨撚
民主獨裁者
樂活單身族

有乜問題

你知 我知 對面個單眼佬都知
打死人唔駛負責仲走去玩電話
無電話用都拎黎講
救護一餐飯分幾轉食又唔見佢講

唔講人工 對比其他紀律部隊 D使命感都高過呢份(唔計黑警 但佢地人工同環境又好過呢份) 呢份真係陪犯座監咁
話就話唔比帶 就算歌記 都見過呀一呀二同有D期數三柴帶電話啦
返工地方已經偏僻(大欖小欖羅湖)
一返工,不論自己人定外人都要鎖電話(係真係鎖入locker)
跟住一過金屬探測就開始與世隔絕
做緊野時去邊都俾cam mon 住,每去一個閘都要等control 開門
每日對住既唔係死監躉就痴線佬
一返工,不論自己人定外人都要鎖電話(係真係鎖入locker)
做緊野時去邊都俾cam mon 住,每去一個閘都要等control 開門

人工高啊嘛

人工高啊嘛

萬八鬆D叫高
高你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞