認真問,點解每次入親工程post,個個都叫轉行?

460 回覆
12 Like 204 Dislike
冇長短週?
問左EPD 拎建築噪音許可證,準備星期日及公眾假期照常開工
老實講 除非有咩特殊技能/入政府文職/做教畜
冇咩可能一轉行就有工程個人工
但話高 又唔係高出面幾多
比上不足比下有餘咁 卡住唔上唔落
所以見到呢個post既fg 有心轉行就襯早plan
返六日已經係死罪
入得呢行就會變成咁,比人屌到化撚哂,唔洗做得岩,最重要唔好做錯。
歡迎入行感受下。
中國佬,初入行有大做大先,之後你鐘意做返sc 都得。
香港工程界係好崎型
個個學野考牌就係為入業主/政府求舒服工
真正中意工程嘅人係會入行,令到工程更好
追過post 聽講中國佬入邊有啲人可以日日hea都唔會俾人炒
仲有因為成日拖糧 所以有d project會難d搵判頭做
咁樣對GE要做嘅野會唔會有影響?

我IVE 畢業都有20K
你話轉邊行可以出到20K比我
對於下層把位乜影響都冇,但你要上位好多post都係用人際關係拎返黎,即使你轉公司。
只要你係某段時間做嘢,又用到powered mechanical equipment 就應該要
N展賤過地底泥,呢句我返左工先明,類似冇事做就當你雜工咁用,地位仲低過垃圾文職,雖然人工過得去。仲有就係N展妹唔係女人
請問又邊句講錯?
你幾時見過連登講番工既po 唔係叫人轉行?唔只工程係咁
有冇人列舉到係連登 有咩工作係冇叫人轉行?
係連登好似咩9工作都唔掂 係咁叫人轉行
究竟有咩工係連登仔睇得上眼,可以繼續做
你攞綜援都餓唔死 仲唔洗做到隻狗咁添 客又吊你 上司又吊係 阿sir又吊係 sup仔都吊你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞