柯潔:看不到AI對圍棋的愛

430 回覆
45 Like 242 Dislike
成班知道柯潔係中國人就屌,大部分連場棋都未睇過
笑死,人地世界冠軍串得起。連登仔,鍵盤冠軍

笑死 世界冠軍都贏唔到粒cpu
可惜大陸人嘅愛係,係無心架

仲笑9人冷冰冰

呢個真,笑撚死,爱喎,心都冇
負評係比樓主的
alpha go係冰冷
但背後包含左創造者既對科技既熱誠同愛

it9既熱情

由人類識生火開始到呢一刻好科學家既努力同犧牲發展到今日呢部CPU會發熱既alpha go 乜野叫做愛
真係唔知有咩好笑,當你窮一生既時間去讚研一樣野,去到世界第一呢個位置,對自己一定有絕對既自信,李世石係,佢都係。

但係面對既對手連人都唔係,能力就遠超自己。我諗佢打前已經知道係必輸既局,但係佢都必須要打,無人理解到個種心情?

咁當初又串柒柒?自信和自大係二回事,打贏李世石嗰下,佢都應該尊重返對方:alpha go個製作團隊。遇到實力相約的對手點都應該有返啲尊重掛。

但直至係被master打柒之前佢冇

咁事實係佢對李世石都贏多輸少同埋佢自己係全盛時期,咁講有咩問題呀
屌,當初嘅alphago同而家比差幾皮,班友係都要jer住人講過話咩贏不了我
之前串柒柒,打之前就出煽情文戴頭盔

就算阿法狗战胜了李世石,但它赢不了我——战胜李世石的柯杰如是说!

https://m.hupu.com/bbs/15677977.html

講到天上有地下無
原來係垃圾
畜牲始終都係畜牲

阿法狗要是贏你一盤,我吃屎一斤

http://www.setn.com/m/news.aspx?newsid=129305

串埋李世乭

為免班盲撐撚同支那豬睇唔到,quote 多次先

保特快唔過架車
屈機左啲喎呢隻死雞
之前串77
輸左比人binc係人都知嫁啦
同支那口膠部一好樣, 死剩把口
其實站係佢立場黎講佢點都要維護翻人類棋界 你諗下如果世界第一棋手直接講人類捉圍棋已經冇意思 點都唔會贏到 咁下面千萬個棋手該如何是好呢
CC台廢青乜都要吠

保特快唔過架車

alpha go係冰冷
但背後包含左創造者既對科技既熱誠同愛

it9既熱情

由人類識生火開始到呢一刻好科學家既努力同犧牲發展到今日呢部CPU會發熱既alpha go 乜野叫做愛

保特快唔過架車

咁又有D唔同
如果有一日有個機械人外觀,重量同關節活動一樣先有得比
壞支那者, 雖輭必豬
呢個post見到五毛打手主要技巧:
1. 臭蟲論,講人地咪又係同你一樣柒,但人地同你一樣柒唔代表你唔柒
2. 如果論,講如果乜乜乜,你就會乜乜乜,不過一切都係老吹,假設
3. 無關論,偷換概念,例如叫人睇過佢盤棋先出聲,但依家係笑佢當初串但被輸柒左,與此無關。

另外又有一堆五毛打手可以Block

保特快唔過架車

咁又有D唔同
如果有一日有個機械人外觀,重量同關節活動一樣先有得比

保特唔會聲稱自己快過架車
真係唔知有咩好笑,當你窮一生既時間去讚研一樣野,去到世界第一呢個位置,對自己一定有絕對既自信,李世石係,佢都係。

但係面對既對手連人都唔係,能力就遠超自己。我諗佢打前已經知道係必輸既局,但係佢都必須要打,無人理解到個種心情?

咁當初又串柒柒?自信和自大係二回事,打贏李世石嗰下,佢都應該尊重返對方:alpha go個製作團隊。遇到實力相約的對手點都應該有返啲尊重掛。

但直至係被master打柒之前佢冇

咁事實係佢對李世石都贏多輸少同埋佢自己係全盛時期,咁講有咩問題呀
屌,當初嘅alphago同而家比差幾皮,班友係都要jer住人講過話咩贏不了我

又斷章取義...你當我上面嗰段盲嫁?
係呀,佢咁講無問題,只係睇少人地製作團隊唔會改善alpha go
所以依家咪被人笑佢柒囉。
呢個post見到五毛打手主要技巧:
1. 臭蟲論,講人地咪又係同你一樣柒,但人地同你一樣柒唔代表你唔柒
2. 如果論,講如果乜乜乜,你就會乜乜乜,不過一切都係老吹,假設
3. 無關論,偷換概念,例如叫人睇過佢盤棋先出聲,但依家係笑佢當初串但被輸柒左,與此無關。

另外又有一堆五毛打手可以Block

ching 你咁快秒晒啲五毛支那豬,佢地唔再留言咁咪冇得扑晒佢地
其實我都睇唔出條柒頭對圍棋有幾愛?係嘅佢全心全力奉獻俾圍棋,成副身家用嚟全培育後輩,發展圍棋喇,愛!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞