柯潔:看不到AI對圍棋的愛

430 回覆
45 Like 242 Dislike
其實講到尾佢都仲係好年輕姐,(約20歲?)
20歲可以企係世界棋壇既頂尖 年少輕狂
咁佢係的確有實力串得起既 雖然係品格上差左啲 起碼冇乜人可以係棋盤上面懷疑佢既實力

根本冇人屌佢實力廢, 只不過係你串柒柒人地咪會用串柒柒嘅態度對返你,好公平,網絡年代就係咁
佢微博多左咁多follower咪就係靠幾個引戰post, 又咪係做keyboard fighter 引人注意在先
咁佢係的確有實力串得起既 雖然係品格上差左啲 起碼冇乜人可以係棋盤上面懷疑佢既實力

根本冇人屌佢實力廢, 只不過係你串柒柒人地咪會用串柒柒嘅態度對返你,好公平,網絡年代就係咁
佢微博多左咁多follower咪就係靠幾個引戰post, 又咪係做keyboard fighter 引人注意在先

我明你講咩...但只要去到頂尖 唔好話咩世界排名第唔第一好多人都對自己好有自信 好似上邊有巴打都搵翻李世石其實都有講過啲誇張左小小既言論 ,再換個角度睇,口出狂言某程度上係一種令自己肯定自己既途徑 繼而可以令自己可以發揮得好啲....就好似拳賽前既互相挑釁(有啲誇到話要打死人) 所以我反而覺得唔需要去太重視呢啲狂言
支那人係毫無體育精神既串,如果佢蠃左實吹到支那人世界第一
開頭串柒柒
依家又笠水
五毛唔洗話人地世界第一串得起
好多人有好高成就都好謙卑
不過中國人我就無乜見過
開頭串柒柒
依家又笠水
五毛唔洗話人地世界第一串得起
好多人有好高成就都好謙卑
不過中國人我就無乜見過

佢地認少陣叻會死添

咩戲?唔記得左

咩戲?唔記得左

中華英雄
其實同連登仔一樣,上網串人廢,現實
其實同連登仔一樣,上網串人廢,現實

連登仔世界第一 佢20歲就人類最強,世界第一,串少少都唔撚得
人地原文都唔完全係咁

我覺得無問題,佢都有話alphago係圍棋上帝。而事實alphago個思維方式都唔係捉緊棋。
人地原文都唔完全係咁

我覺得無問題,佢都有話alphago係圍棋上帝。而事實alphago個思維方式都唔係捉緊棋。

老屈,你係alphago 你知佢諗緊乜?
佢之前唔禁撚柒串鬼有人搵位入佢
抵撚死
人地原文都唔完全係咁

老屈,你係alphago 你知佢諗緊乜?

On9仔
雖然柯撚係柒,
但係我諗佢智商同收入都高過哂你地加埋

好似講到香港人高人一等咁
AI又唔係人, 何來有愛?
幾時變成有愛先至可以捉棋?
廢話+典型強國搬龍門
雖然柯撚係柒,
但係我諗佢智商同收入都高過哂你地加埋

好似講到香港人高人一等咁

客觀討論,我覺得輸半目已經唔錯,又唔係大炒

我明你講咩...但只要去到頂尖 唔好話咩世界排名第唔第一好多人都對自己好有自信 好似上邊有巴打都搵翻李世石其實都有講過啲誇張左小小既言論 ,再換個角度睇,口出狂言某程度上係一種令自己肯定自己既途徑 繼而可以令自己可以發揮得好啲....就好似拳賽前既互相挑釁(有啲誇到話要打死人) 所以我反而覺得唔需要去太重視呢啲狂言

前面有人話連登仔選擇性失明,根本冇留意到最大分別咪就係李世石再串再輕狂都唔係用keyboard fighter嘅形式引戰嚟吸引全世界目光 佢咁做吸引到fans自然吸引到hater,同任何明星球星咪一鳩樣,連Trump都係用呢招
而事實佢都算認左死狗好耐,之後輸左都認過自己係輕浮

講真佢串唔串我理鳩得佢咩,只係呢度有啲人個套冇資格屌人嘅邏輯好奇怪,自己仲要冇啦啦話人係垃圾任何人都一定試過批評勁過自己嘅人,屌美c屌c朗屌kobe屌侵,完全唔明啲on9仔點解一句佢勁就串得起當講完

咁係咪689講句香港年輕人缺乏競爭力,我地只可以講佢勁冇講錯 係咪大瘤話後生仔唔努力,我地就要照單全收呀
連登仔真係好撚on9,鬧得柯潔個d一定係中學雞 見到d比喻都想笑

棋局都未撚識睇啦你地,係度鬧人自大

講黎講去都係話人自大,19歲就世界第一啦,你地呢
伊巴咁串話人霸氣,柯潔串話人自大
伊巴咁串話人霸氣,柯潔串話人自大

曼聯輸嗰陣大把人binc啦
死大陸仔之前唔係好串架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞