柯潔:看不到AI對圍棋的愛

430 回覆
45 Like 242 Dislike
換着如果李世乭咁講 你地就話佢係哲學家

駁唔倒,因為佢係蝗就瘋狂落井下石

邊個講都一樣
其實大家都知人類捉棋一定玩唔過電腦
夾硬一齊玩有乜意思
睇開啲咪冇野
保特會唔會話要維護跑手既尊嚴同法拉利賽跑?

應該係同機械人跑會岩D

你覺得現今科技整隻機械人出黎玩賽跑既話保特會有機會咩 根本冇意思
怕又敗多次

人地贏過

alphago進步左十倍了

咁又點
人地起碼證明過自己

你咁講
保特之前既世界冠軍係咪都係垃圾
都唔夠保特快

我同架時速10km 既車跑 我贏
架車快左10倍 同保持跑 邊個贏?
事實證明 連登仔真係智障

用自己思維去諗圍棋人類最強

人地IQ唔知高你地幾多倍啦 係度講經

連登仔以為人地都係得把口鍵盤戰士, 自然笑左先
9成9連盤棋都唔識睇

識睇就唔會笑啦

識唔識都唔緊要 只要佢係蝗就屌就要踩

點呀, 又要好波過c朗美斯先俾講波呀?

人地贏過

alphago進步左十倍了

咁又點
人地起碼證明過自己

你咁講
保特之前既世界冠軍係咪都係垃圾
都唔夠保特快

我同架時速10km 既車跑 我贏
架車快左10倍 同保持跑 邊個贏?

你勁過保特 因為你證明左自己了
[url]http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1630514
[/url]
咁撚多打手咁佢護航
佢個段野唔係太大問題既...不過前提係佢之前好串
依家講呢啲野係好柒姐,望下人地之前幾串先啦
[url]http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1630514
[/url]
咁撚多打手佢護航
大聲笑出嚟

9成9連盤棋都唔識睇

識睇就唔會笑啦

唔係 鳩屌邊個唔識? 有無說服力?

人地講馬會講得出佢邊度跑得唔好 一疊二疊 被人夾 飛左出去...etc

你講得出佢邊度捉得唔好 咪得囉

9成9連盤棋都唔識睇

識睇就唔會笑啦

唔係嘅,不過起碼要識分咩叫越位囉
[/url]
咁撚多打手佢護航

講到李世石唔串咁
[/url]
咁撚多打手佢護航

講到李世石唔串咁

柯潔稱,AlphaGo和之前已經判若兩人,幾乎成為他理解中的「圍棋上帝」。「我之前一直在尋找AlphaGo的缺陷,然而現在我只能嘗試尋找其bug」。柯潔稱自己對本日的表現還不滿意,會盡自己全力與AlphaGo繼續對戰,「哪怕能讓AlphaGo發燙也好。」

咁樣又串唔串
d人真係盲反到
打過機都知啦,同AI打有咩好玩
d人真係盲反到

有正常智力嘅人係唔使捉完已經知AI係冇感情
d人真係盲反到

有正常智力嘅人係唔使捉完已經知AI係冇感情

佢咪賽前講
柯潔:地下太硬。
又岩喎
之前又狗前狗後,依家邊個被撚狗?

阿法狗係支那譯法
d人真係盲反到

已RTS game來講,一個AI無pattern ,唔單靠用micro ,同佢打同真人打已經無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞