柯潔:看不到AI對圍棋的愛

430 回覆
45 Like 242 Dislike
[url]http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1630514
[/url]
咁撚多打手佢護航
佢個段野唔係太大問題既...不過前提係佢之前好串
依家講呢啲野係好柒姐,望下人地之前幾串先啦

講到李世石唔串咁

柯潔稱,AlphaGo和之前已經判若兩人,幾乎成為他理解中的「圍棋上帝」。「我之前一直在尋找AlphaGo的缺陷,然而現在我只能嘗試尋找其bug」。柯潔稱自己對本日的表現還不滿意,會盡自己全力與AlphaGo繼續對戰,「哪怕能讓AlphaGo發燙也好。」

咁樣又串唔串

李世石串完之後柒你都可以笑佢柒嫁。
依家柯潔之前係好口響話阿法狗放馬過來嫁嘛
咁依家又要打一堆AI無熱情去掩飾自己輸柒左。

打手成日舉D唔關事既例子混淆視聽
幾時好似日本d動漫咁用愛同勇氣去擊敗 AI

好熱血
[url]http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1630514
[/url]
咁撚多打手佢護航

講到李世石唔串咁

柯潔稱,AlphaGo和之前已經判若兩人,幾乎成為他理解中的「圍棋上帝」。「我之前一直在尋找AlphaGo的缺陷,然而現在我只能嘗試尋找其bug」。柯潔稱自己對本日的表現還不滿意,會盡自己全力與AlphaGo繼續對戰,「哪怕能讓AlphaGo發燙也好。」

咁樣又串唔串

段野係賽前講
d人真係盲反到
打過機都知啦,同AI打有咩好玩

已RTS game來講,一個AI無pattern ,唔單靠用micro ,同佢打同真人打已經無分別

有邊隻RTS ai唔係cheat資源
AI對圍棋有愛既話人類應該輸得仲甘
情況等於messi lbj 講足籃球
其他人有咩好屌
情況等於messi lbj 講足籃球
其他人有咩好屌

因為係支那仔
之前串柒柒,打之前就出煽情文戴頭盔

就算阿法狗战胜了李世石,但它赢不了我——战胜李世石的柯杰如是说!

https://m.hupu.com/bbs/15677977.html
[/url]
咁撚多打手佢護航

講到李世石唔串咁

咁樣又串唔串

段野係賽前講

佢賽前已經被Master打柒左一獲,當然咁講
幾時好似日本d動漫咁用愛同勇氣去擊敗 AI

之前串柒柒,打之前就出煽情文戴頭盔

就算阿法狗战胜了李世石,但它赢不了我——战胜李世石的柯杰如是说!

https://m.hupu.com/bbs/15677977.html

講到天上有地下無
原來係垃圾
畜牲始終都係畜牲

阿法狗要是贏你一盤,我吃屎一斤
d人真係盲反到
打過機都知啦,同AI打有咩好玩

已RTS game來講,一個AI無pattern ,唔單靠用micro ,同佢打同真人打已經無分別

有邊隻RTS ai唔係cheat資源

所alphago 吓一個目標係RTS
variants 仲多
睇返全文其實寫得幾好佢都直認圍棋黎講人類將來比唔上AI
換着如果李世乭咁講 你地就話佢係哲學家

sad but true

盲反柯潔
有post 話佢舉棋不定都係無品
笑撚死
當你睇到AI對圍棋嘅愛 世人應該感到恐懼啦
他在賽前表示,這會是他最後一次和人工智慧的對局,因為他「看不見機器人對於圍棋的熱愛」,認為人工智慧的棋藝雖然進步的非常快,但它始終是冷冰冰的機器,柯潔要用所有熱情和技巧與它對決!

即係點
超級電腦係咪專門用係圍棋?
定係咩棋牌都贏硬?

Btw其實人輸比電腦好可恥咩
點解咁悲壯

圍棋5年前仲被視為太複雜,電腦唔可能同頂級棋手比。
圍棋就係人類智力遊戲既象徵

同跑唔贏跑車唔同,人類一直以萬物之靈、有智力來打飛機

但宜家證明AI已經在圍棋超越人類,傳統打開既飛機都無得打了
愛心攻擊 💖
你地識條鐵咩
係愛呀
換着如果李世乭咁講 你地就話佢係哲學家

駁唔倒,因為佢係蝗就瘋狂落井下石

人地贏過

alphago進步左十倍了

咁又點
人地起碼證明過自己

你咁講
保特之前既世界冠軍係咪都係垃圾
都唔夠保特快

唔係 因為柯潔對李世石羸多輸少

保特根本唔存在輸呢個問題

你個比喻本身已經錯

依家講人機大戰喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞