冇勇氣去死

319 回覆
49 Like 249 Dislike
有咩唔開心,可以上黎搵巴絲傾下
出返黎申請白卡 坐公屋攞綜緩嘆世界啦
如果有勇氣去死 點會冇勇氣去解決一切問題
希望在明天呀
我有野唔開心通常會搵紙筆寫低
有咁詳細得咁詳細,
有時寫寫下寫到攰無再寫落去
或者寫完用局外人身份睇返
得啖笑, 然後揸埋一舊掉左佢
之後就無咁唔開心

活在當下, 展望未來
有 d 野
你以為係個需要解決嘅問題,
但其實, 你唔理佢, 佢唔消失,
但都影響唔到你 d 乜
分手就要死?你既人生剩係得愛情?
比你tg我
我定期聯絡你
仔死仔還在啦on9
佢話入完去先識到。
一時三刻樓主可能冇咁想同咁多人傾
想傾果時可以搵我呀
長期蒲化妝po(立場果個)
勇氣唔係俾你咁用
好多人想望多一次日出但係已經冇機會見到明天
珍惜你擁有既野,好好生活,勇氣係俾你用黎面對困難
大家病友
係容易d做朋友嘅
起碼大家都明病咗係咩感覺
絲打
仲有好多人關心你呀
絲打....明你覺得人生冇晒意義
前排都係咁呀 尋死好似仲簡單...
生活好難 難到俾到勇氣自己去尋死
試下諗下啲小事?
唔好理個生活過成點 淨係專注喺小事上呀
每日搵好微少嘅理由俾自己活落去呀

見到上面有留言問你餓唔餓
不如食餐好少少嘅
因為今日餐飯好味 所以重未要走住
聽日好似話落雨...等埋聽日嘅雨聲?
因為雨聲好聽 所以重未走得住
如果唔落雨 都好呀 有啲陽光 有藍天白雲
因為好靚 所以重未走得住
少少少少 搵少少嘢俾自己

喺隔嚟post見到人地cm話嚟支持你
雖然你話自己冇朋友 咁多個關心嘅你cm
總有人做到你朋友

樓主 陣間11點一齊睇Error自肥企劃好冇呀?
隔嚟post呀 viutv live呀 佢地個tg channel好多人一齊陪你 我都陪你呀 睇啲無聊嘢一齊9fingfing

希望連登多少少體諒 多少少關心
啱呀,將唔開心嘅野宣洩出嚟
無論同人講又好 寫低又好
屌柒全世界都唔好傷害自己
你唔錫自己 邊個錫你?

傷害自己又唔會令唔愛你嘅人變得愛你,
唔值得為啲撚屌令自己受苦受委屈

樓主,只要想講,總有人願意聽
真絲無 9 唔曉 fing
就算有朋友/親人,佢地都可能會笑我地/話只係好小事,但佢地忽略左我地既感受,講左啲由自己出發既說話,可能佢地都唔係適合同你傾訴既對象。你可能聽過「人應該要識獨立咁生存」,亦可能你會想做到,但顯然現在既你唔係適合向呢個方向,或者你需要有人引導你,你先行到正確既道路。咁樣既人要搵到唔係咁易,你必須要踏出一步又一步,付出勇氣去搵,如果踏唔出,你又能唔能夠自己撐落去?
絲打你睇下
只要你肯出聲
呢度好多人都願意關心你
you are not alone
博人同情的垃圾
be fd ok?
死又唔敢,叫佢咪撚死又話想死

一就一二就二,開po又唔撚聽建議開黎把撚
聽講睇哂圖書館所有嘅書就會死,聽朝圖書館開7點,你租幾本返去睇吓先,睇完記得還書
如果想搵人去圖書館睇書我可以陪你
日日都有人上黎作死r水吹
真係有咁想死就一早死左啦
唔怪得被分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞