冇勇氣去死

319 回覆
49 Like 249 Dislike
唔會有人exactly 完全明白自己咖
正如你都唔會完全明白人哋

要努力等著某個人就算唔明白你
但都陪你到天涯嘅人

你冇勇氣 姐係仲對某啲嘢有勇氣緊
將你嘅勇氣用係自己建立到嘅嘢到
唔好浪費咗自己咁偉大嘅勇氣

U are the best forever
本主題可能正在討論有關「自殺」的內容。
若你需要進一步協助,可致電以下求助熱線:
https://lihkg.com/help/suicide-crisis-helpline
絲打我愛你
唔好死
希望你只係講下唔係認真
哩個世界絕對唔會有人同你有“相同”感受
最明你嘅只有你自己
你嘅冇勇氣去死其實都係自己話俾你知你並非想死
去死要嘅勇氣唔單止自己所承受嘅痛苦
仲要連同傷害到你身邊嘅家人朋友
所造成嘅痛苦你可以承擔得起咩

而且,你好有可能患有一定程度嘅情緒病
以科學角度去睇,其實你腦內某個部分並非正常運作導致有抑鬱病徵
建議你睇一下心理醫生
唔好亂黎!!!
絲打不如你留個tg
我相信呢度有一百幾十個毒撚排住隊嚟關心你
我都想死
但我想見證林鄭維尼死左先
自己再去死
起碼死得開心d
絲打我都係絲
睇嚟你好有機患上抑鬱
或者睇睇醫生診斷先?
畀個機會自己
冷靜啲
學識識幫自己減壓 做任何野都可以一個人做 駛乜一定要人愛
明顯死唔係一個路徑
𠝹手打橫𠝹死唔去架
睇開d,我都係無人明白自己
唔好係到屈埋屈埋
我唔識講野,加油
「有勇氣去死,點解冇勇氣生存落去」

「世界上仲有好多比你更加不幸既人」

「你應該試下諗野唔好咁負面咁悲觀」
反正都要死 打去輔導熱線傾吓啦 唔啱傾最多咪屌柒佢 無野輸架喎
一心求死嘅人係唔會講冇勇氣
努力生存落去要嘅勇氣更大
希望你冷靜啲諗下,係咪除左死就冇解決方法
唔好死呀 死唔去要入葵涌醫院
入到去好辛苦好難捱 又多痴線佬
屙尿沖涼都要比人望住 冇哂尊嚴

好似未聽過有人界手死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞