冇勇氣去死

319 回覆
49 Like 249 Dislike
睇下動畫, FF 下自己係主角, 俾力自己活下去
分手姐 咪搵過下一個囉
做咗自己想做嘅嘢,唔好理其他人講咩,有咩想做就做,幾細微嘅嘢都試下
去打科興試試佢
我唔識講喲好感人嘅說話
所以我淨係講
希望你撐住啊
你講俾我聽下,如果你既經歷唔係好罕見應該可以理解既
我上次自殺 比人救返起
然後綁手腳綁腳
送左我入葵涌醫院 住左十日
最後識左幾個朋友

入左去好難捱 你有咩唔開心可以同你最好嘅朋友講
人大左朋友真係唔易搵
寧缺勿濫

人生苦短,個個人最後都要死
所以其實成唔成功真係唔重要
最重要係有限既人生入面有冇活在當下

寧願係有限既人生同時間入面
好好咁愛自己,搵多啲唔同既興趣
簡簡單單咁享受自己人生仲好啦!

人要先自愛,就算自己一個人都活得開心
先會搵到其他同路人做朋友!

加油呀絲打!
留名關心
我都好唔開心 唔識開心 可以點做
我因爲唔敢自殺
怕痛 怕會中途放棄
所以我等緊隨機車禍/人禍整死自己
話唔定仲可以送埋意外保險金比老豆老母
等的途中順便充實下生活
失戀都係人生其中一次失敗啫 睇返你以前嘅post話你條仔出軌 為條咁嘅仔死咗去好咩 比隻臭雞同條仔係你葬禮笑鳩你?

不如好好地冷靜落黎 諗下點樣對自己好d好過啦 依個世界會因為你而喊嘅人唔多 唔好令佢地傷心
Agger 有動畫個人開心好多
冇勇氣去死就繼續捱落去啦
其實冇人可以幫到你
身邊啲人都唔會明白你 好似我咁
最後揀左死呢條路
絲打有無咩興趣
知唔知咩係BL?BL世界好美好 一齊J仔仔
你個觀錯左,你愛人唔一定人地要愛你

或者你可以去做尼姑,應該可以解決到煩惱
搵朋友傾下先,再唔係搵屋企人,如果你冇人可以傾,試吓係連燈到講 or 打去D心事台到,講出嚟會舒服好多,you are not alone 💪
留名支持
巴打主要有咩原因trigger你呀?
試下發掘自己you are valuable
其實冇朋友係好平常...比你諗既更加常見
事實係大把人連約出街既對象都冇
只係你表面成日睇到個啲人特別social active
所以用朋友數量黎衡量自己價值絕無意義
你想廣交結友既 你首先要cheer up自己先
做你想做既野 食你想食既野 睇你中意既野
要死就真係一鋪過
唔好留屎比屋企人執

最好方法係跳樓
一招搞掂
大把樓可以上天台
一招就得

無勇氣死既,就番黎現實面對問題
熄左電話又點樣搵到你關心到你阿大哥
咪咁中二病發作啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞