冇勇氣去死

319 回覆
49 Like 249 Dislike
當妳死都不足為懼 妳仲驚乜
你唔使坐監已經好過好多人
唔係乜漂亮說話 活出屬於自己嘅未來啦
同屋企人關係如何?
我好灰嗰陣喺連登到乞咗好多關心
依家比啲你

唔開心就去食少少甜品
男朋友出軌就剪佢J
返工唔開心就頹陣先再做
返學返到頹就灰陣先再繼續chur

無乜嘢係灰一陣解決唔到
所以灰一陣好啦 唔好死
唔俾帶入去好似
你講,我地聽。

上個星期知道個fd 走左(自殺),好後悔畢左業之後就冇搵過佢,到佢走左先feel 到sad sad 地。

其實唔係冇人care 你,只係各有各生活,未必有時間可以同你keep contact 或者好似中學咁日日打機日日搵野玩。

你可以試下搵返佢地或者識d新朋友好過日日諗自殺。
佢熄電話代表佢自己都唔想同外界接觸
外邊d人又點知佢諗咩呢?
老實講有情緒病既人自己一定要向前踏出一步,其他人先知道佢有需要要幫到佢
永遠收埋自己之後再話冇人理解佢,根本冇人幫到手
你死咗都feel唔到人地嘅關心
你要人關心就繼續生存落去,實搵到個
交友apps唔使見樣,唔使證明啲咩都可以識到朋友
你用咩方法比人救得返咁勁?
聽人講比人救返嘅人係唔會再諗自殺
係咪真
通宵睇戲唔好訓,捐血,坐長程bus,𠝹手打直𠝹
器官可以捐埋佢
講完
食咗晚飯未?食咗啲咩啊?
未食嘅話,不如留個地方,等我哋有個機會食餐飯啦

食完都可以食宵夜,甜品?串燒?
我想食楊枝甘露,你呢?芋圓啱唔啱?
隔離po先有個跳咗死唔去
你想做第二個?
銀行仲有幾錢?用曬先好死
用完覺得開心唔去死又得
如果佢都到百年歸老果日果個愛佢既人都係冇出現既話
你會點樣補償佢?
我認同第一段

不過既然係隔住個mon 可以講生活中講唔出嘅說話或者覺得冇人肯聽嘅說話
可能望住某一個mon嘅人會見到會聽到 雖然未必確實解決到你嘅問題 但有一個 甚至幾十個人陪住你渡過
無錯 呢排嘅生活令你痛苦 但有人都一樣陪你一齊痛苦 唔係只得你自己一個

當係留言板將心入面嘅說話打出黎 打完唔會令你即刻變返冇唔開心 但可能抒發到啲呢
唔係
有病未醫好
個自殺嘅可能性仲會喺度
究竟你邊度聽番嚟
冇勇氣生存?
呢個係我昏迷比人送人明愛搶救醒左
入左葵涌醫院就唔可以掂手機
之後同世界與世隔絕
所以樓主你冇朋友唔緊要 連登好多人可以同你傾
雖然我哋未必明白你 但講出黎或多或少可以舒服少少
加油!
我都想死
但諗諗吓
不如hea 住咁過每一日仲好
收嗲出嚟隻揪
死之前打鳩柒婆 做返件好事
唔好咁睇唔開
係咪會當你精神病人看待
點樣先會放返出嚟
割手唔會死
自己google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞