買TQQQ買到破產日記

453 回覆
92 Like 13 Dislike
宜家都唔算大數 拎D錢學下 如果50個星期後結果真係差 咁就真係以後月供算
個人覺得不問價月供都唔代表一定好
近幾個月見趨勢都係 100 蚊以下必入
90 蚊以下 all in
110 就見頂回落
咁樣反覆炒上炒落都有得食下
我之前咁樣炒 TQQQ 來回都有幾皮野袋
overall lose 50usd ?
W3D2
冇交易
POS
19.72 tqqq
1 ARKK210604 C112
56.9 CASH
原因 TQQQ未見下降trend 但ARKK 差唔多 tsla 最近成日趺
入貨啦
真 比你哋水左
豬死了
W3D3賣左tqqq同arkk張call(1.68賣) 轉2000Sqqq
Pos
174.3 sqqq
170 cash
原因 下跌信號 arkk 應該冇可能上番
其實樓主都幾撚ON9,
成個POST都屌你既投資方法同態度
講埋ETF應該要玩先比較易賺錢
仲要CAP埋長HOLD TQQQ既倉比你 有個對比

你就話做人應該要有始有終信自己果套
依加搵老婆屌系咩, 有錢賺個方法係WORK既 理得係味自己果套?

然後你就乜野都扮見唔到 當呢個POST係一個比自己睇既記錄算
咁你不如用記事薄MARK低佢 留比十年後既自己睇番 當日幾目中無人幾ON9算啦
笑撚死 人地點炒關你撚事咩 人地鐘意一炮all in amc call都唔關你事啦 大聲夾惡咁係到屌 以為自己好撚偉大教精人? 成個傻鳩咁咋你
有始有終 係指keep住個post 姐
strong hold固然好 博d既揀定tsla crm pltr u 唔博既揀 aapl amzn jpm 再唔係就揀qqq spy 呢幾種方案月供 供耐d其實都幾難輸 好多時仲贏曬主動炒既人
難就難在人性會令你心鬱鬱想炒 想有種贏其他人賺快錢既感覺
開呢個post 除左睇下人地係點trade 最重要係去到50星期就自己炒work唔work 唔work咪轉strong hold月供派
笑撚死 我鍾意點屌關你撚事咩 我鍾意屌埋你都關你事啦 大聲夾惡咁係到屌 以為自己好撚偉大教精人? 成個傻鳩咁咋你
即係你都係賭姐, 咁點解唔直接馬會?

定話你覺得因為加左自己既理論 就覺得呢件事唔係賭?

賭緊賭波都可以加理論嫁 估下天氣受傷等等, 賭既倍率又大d 可以買過關, 時間又快, 過程又可以睇埋賽事有趣d
你話all in amc call 無問題, 起碼call 唔call amc 都唔會一面倒支持/反對,
同埋依加樓主唔係只call amc 咁簡單wow, 佢係一日買call 一個買short 可以咁對比?
股票冇馬會食premium 呀(唔計option) 如果係leverage etf 同正股都係市場公認既價值 你買賣比bid ask spread再加手續費就得 馬會好似每買一百就要比5%佢 如果你一次買賣 你既選擇比其他人強2.5% 股票你可能最後賺2.3% 馬會你就倒輸2.5%
咁當然馬會無得同股票比啦 我只係從賭既角度出發
等恥笑 SQQQ 蝕幾多
豬死了 豬死了
W3D4 轉做1650Tqqq 2張ttt call
Pos
15.83 tqqq
Ttt 210716c41
Cash 17
Trend following 用到w5就唔用 宜家keep住先 今日轉升勢 ttt宜家個價位好正 最後一次call option
一時TQQQ 一時SQQQ
唔慌唔破產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞