買TQQQ買到破產日記

453 回覆
92 Like 13 Dislike
自膠 原來樓主又轉返tqqq
屌你唔上唔落咁
手痕就唔好買 TQQQ 啦,樓上講得啱,你都係賭波算,上上落落出出入入玩自己
tqqq 又唔係經歷大熊市 出出入入使乜鳩
左一巴右一巴最後只會令回報仲差
買夠100股長hold 同時做sell call 賺少少仲好
其實開呢個post 最主要有幾個原因
1 做嘢做兩年幾 炒option炒到輸左三萬 我想比個50星期既測試自己 如果真喺唔識炒or冇進步過 咁我不如下定決心月供股票算 起碼仲有時間俾我累積財富
2 玩左三年左右 試過好多strategy好似都未搵到有成功既strategy 想試下搵唔搵到有d真係有用既 唔理佢係fa 定ta
3想多d同人交流一下 了解下其他人係點做
4我如果真係好燈 帶下快樂比大家都好
冇乜人可以time the market
其實我支持你
至少做實戰俾大家睇
呢度 99% 都係鳩買再馬後炮
你贏輸我都服
勁撚燈喎,而家平手未
長揸好過啦tqqq
淆底就qqq算啦
標準連登仔個個都係長揸scam coin但係短炒etf
係咪要改做買SQQQ買到破產日記
屌 你係買TQQQ就不斷溝啦
你沽美股等同自殺 玩咁耐都唔明
你輸option嗰陣應該一早知道首先要戒「賭波式炒股」係唔work
用 tqqq 黎炒都唔係唔得既
佢升跌波幅有時都有 4-5%
來來回回咁炒其實都有d 錢賺下
而且就算紅左 SH 都好易返家鄉
不過 TQQQ 同 SQQQ 來回咁炒仲要見升就入見跌就走
整多幾次個本越縮越細就 on9 左d

不過我支持樓主繼續 post 實戰
同埋Leveraged ETF最大的優點係納指連續升嗰陣,可以享受compounding effect
揸一日就放純粹係將納指單日回報放大咗三倍,無享受到TQQQ最大的優點
其實要追番3萬無咁難 難就難在你手痕 成日FOMO
組合定左就要俾時間佢表現 一日就斬 手續費都蝕死你
仲想同樓主圍爐
月供但日日操作
日供
樓主啪啪啪左一巴右一巴

將錢分好多注,IXIC插一大棍就加一注
月供又得,周供都得
淆底咪25% TQQQ,75% QQQ咁玩

歡迎加入一齊三倍做雞
W1D5
賣曬sdow rebalance tqqq到2000
Pos
20.67 tqqq
110.28 cash
原因 繼續trend following qqq 另外專心d qqq算
就快冇cash rebalance
有幾多人可以估得咁準
又大壓力,長渣唔睇輕鬆好多
最多咪set止蝕
手續費都蝕死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞