買TQQQ買到破產日記

453 回覆
92 Like 13 Dislike
呢幾年玩美股同option 玩到輸左3萬美金 所以我決定轉玩leverage etf 每日都記低我自己做咩trade同position仲有hold 咁既position既原因 一方面想試下自己係咪真係適合炒股 如果唔適合都係乖乖地月供幾隻算 另一方面都想自己每次買賣都諗多D唔好隨便trade 亦都睇下每日記錄原因會唔會進步
暫時諗住記錄50星期 如果去到最後平均每星期回報係負數同埋最後10星期係負數 我諗最後都係乖乖地月供算
呢個post純實驗用途 唔係投資意見
祝大家都可以長贏長有
5月14
Week0
持倉20.758股TQQQ Close price 95.97 Market Value 1992.13
Cash 291.6
Total 2283.73
原因 覺得之前既跌係因為通脹另人覺得會加息 但係近幾日commodity價都跌 感覺上oversell 左 短期應該會升番
CFD
IB可以買碎股
牛二嗰幾下大棍似未嚟曬,咁少cash點做本多終勝
我買sqqq又唔見會賺
樓豬話睇一年
收手啦,TQQQ未來真係好多好多散戶參與既話,我肯定你會見到一次nasdaq 30日連跌
Leveraged ETF 討論區
https://lih.kg/2518419
笑撚死 TQQQ都咁撚緊張 已經輸到冇哂信心 拎去從化放草算
100 鑽石能量底
ching玩咩options玩到咁刺激

用住paper account backtest 先?
諗住炒架 覺得跌可能轉sqqq
試過上年7月買qqq call9月棍冇即刻放 今年1月開始買pltr 同arkk call 又係太遲放
散戶會影響到升跌咩?
W1D1
賣左tqqq 轉做500usd udow 同1500sqqq

新position
Udow 3.478股
Sqqq 123.3股
Cash240.13
Portfolio值2238.59
原因
睇落好似commodity開始升番 通脹似繼續 利率風險可能影響科技股
W1D2
賣曬udow 全倉sqqq
Position
162.2 sqqq
252.33 cash
原因 commodity仲keep住升 下期經濟數據會轉好 好可能會跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞