[KPOP] K-POP 2021討論區(52)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
真 唔明點解唔請歌手去
唔通係因為以前仲係線下嗰陣 主辦方想賣頒獎禮啲飛出去所以請idol?

利申 9up
職業有分高低 都唔叫睇低人?
你係咪第日會叫個仔俾心機讀書如果唔係大個要掃地嗰啲?
你話個世界係咁 無辦法 我認同
呢個世界好多唔公平嘅事
咁唔代表件事岩 我講出嚟
你地護主心切反而夾硬屈我
容和有股票架嘛 應該都算係股東既
哩套玄彬無論演技定個樣都好正喎, 啲戲直頭壓過埋金義聖
係個編劇on99埋唔到尾
我覺得係有好多人睇唔過眼先幫大神抱不平
但係大神做好gagman前輩榜樣就夠
初心不變 培養鼓勵更多既gagman
好能感動
韓國有號召力既女演員同男演員唔成正比
似係至少會有站姐去影吓相
佢地應該係分到股份ga
首先 地位高啲係被動 睇低係主動 所以地位高低唔係話改變到就改變到... 再者都係業界問題 演員都控制唔到
然後你話演員閪面又唔比反應 其實你想佢地比咩反應?有微笑有拍手仲想點?
嗰條重皮咁多
都係 突然變到普通mv咁 有少少落差
睇得出佢想突破 但係對手太勁 搶唔到戲
步步驚心果年有請CBX上去唱ost 都okay 反應
反正都多idol唱ost
請佢地咪仲好 唔洗下下成隊走上去勁再熱舞
真係少尷
旴旴聽日陪我搵訓導 我要投訴佢地
都唔夠好戲 講撚咩
咁先啱㗎嘛
星期一先…聽日要上游水堂同羽毛球堂…
本身韓國業界都唔favour女性
主打女性嘅電影唔收得, 久而久之就剩係拍男性為主嘅劇本

同埋女演員普遍演戲壽命短, 好似全智賢咁一結婚生仔就明顯減產
朴信惠食韓流老本, 剩係原來是美男同繼承者們已經夠
Ok 我最後一次回應你 唔想再影響其他人
我一直講嘅係唔明點解要分高低
大家都係有實力有努力嘅人
做好自己份工 值得尊重
我之所以話咁講 係樓上好多人話韓國文化係咁
有啲人話佢地閪 有啲話佢地無反應啫 有啲話都唔係啊有笑有跟唱
樓上有你自己追我唔想cap出嚟
我嘅抱怨係由此而生 亦都講過十萬次 我無叫佢地點樣大反應 學你話齋有微笑有拍笑 做基本禮儀
咁正如上面講 的確有差別待遇 亦都有睇嚟無反應嘅
我先咁講 你地要繼續歪曲我意思嘅 自便
我承認我初初係偏激左 可能地圖炮左某啲好演員
但我唔會認同啲咩分高低地位係被動
如果你自知地位高 就更應該做好啲
若非佢地真係有咁做過 又唔會咁多報道同討論

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞