PS5 機主討論區|都冇機手制出新色又如何 (38)

1001 回覆
3 Like 13 Dislike
竟然冇人講 bio8 ?
ps5 版直頭係閹割版, 成個 loading screen 閹割左
pc xbox 要 load 成 10 秒打字機,
ps5 剩係黑左 2 秒畫面就 load 完
有咩好講
講下點拍夫人個籮友?
Ps5個ssd 吹既無縫體驗

Ps5 game真係好撚快
但ps4 game同我以前ps4 pro加外置ssd差唔多
所以我依加d ps4 game全部放外置ssd
得ps5 game用內置
認真講今代兩邊散熱都算唔錯,同埋其實體積都唔係細架
玩到中間棄咗game
玩玩下悶悶地
到而家都未開返黎玩
Xsx個散熱設計簡潔得黎有效率
Ps5係個散熱係靠高成本堆料
反而覺得ps5係低成本組裝搞到咁大舊
xbox雙層設計慳左好多位

ps5除左所謂液態金屬外無乜高科技冷卻
dlc更加麻麻
成隻game好令人厭惡

不過rt reflection係正
新game快到仆街

舊game就一啲啲 玩bloodborne load快左好開心
PS5做得薄好多, 因為個樣要流線型.

Xbox SX就簡單直接, 但方桶型唔算好好擺.
未玩過呢類題材,開頭都唔知玩乜,但睇評價話要睇埋堆文件,睇完就投入到
個雪櫃支線好正

跟本就係scp-乜乜乜
新game快到唔駛load,變相做d成日load game既刷經驗刷裝野個時快好多
畫面分別都大喎 我之前用pro 玩fifa有鬼影 ps5係無左鬼影 唔知係咪開條hdmi事 但再玩division 2 畫面靚好多
屌個自動upload save差唔多一個月一次,尋日諗住dl返啲save先發現,諗住著返ps4 去upload最新save 但又遇到死亡藍燈
無搶機算係咁
行cwb多人嘅話,你拎包米都撞到啦
會唔會撚多左
xsx散熱用左煙囪原理, 垂直一碌啲空氣係底抽入去, 係個頂噴出黎, 加強左個空氣流動
PS5純靠個空間, 風扇同啲金屬散熱
多人唔拎野都機會同人有碰撞
何況ps5咁大盒拎起手係腳位
睇唔到會撞到唔奇

但講到葡萄佢拎ps5專登撞佢部機
人地揸靚車戴靚錶咪日日比人撞
所以想拎個袋 畀人踢中都唔怕
以為sony store一定大把環保袋 點知去到話冇晒袋
今個月仲未有得抽
係咪每次都係月尾抽?
Aeon仲未有消息
有袋比人踢都會傷會凹
你地會留盒?
咁錫個盒做咩

我掉晒入面堆紙皮
放玩具盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞