如果有一日mirror同error都抵受唔住大陸市場誘惑...

466 回覆
8930 Like 273 Dislike
講真

叫香港師奶 一人捐五千 比佢地, 都有幾千萬啦
佢地係香港咁多 師奶支持

洗乜去奶共
其實 2019年6月之前,都已經搞掂左香港人

係唔知邊個傻仔 搞單反送中抗爭出來, 令香港人覺醒
(反送中咁大單野, 應該唔係 林鄭一個人搞出來, 可能係習近平 or 佢身邊某個智囊, 結果奶哂野)
錢係誘因之一
如果佢地想紅出香港,一定要上大陸show先得
除非果日中國已經開放左共慘黨已經收左皮
就算中共倒台, 中國人既心態都唔會改變

你睇番普遍中國人 都係好憎香港人/台灣人......完全睇唔起我地咁

所以我覺得就算中國有民主, 選出既執政黨 都係會搞鳩香港/台灣
因為姜濤價錢平, 又要被 經理人抽水

但如果姜濤繼續紅落去, 十年後可能接一個廣告收一千萬
呢個look仲順眼d 有d似彭于晏
講真支持佢哋好大部份原因係因為香港本土意識,再加上佢哋係年輕人,好代表到我哋呢一代。如果佢哋真係奶共嘅話,咁佢哋就完全失去左係我哋眼中嘅意義。
咁都係藍圈賺中資錢姐,有咩問題
講真發生咗啲咁嘅事,佢地都返中國嘅話,真係搞唔掂!要開拓海外市場,可以日本或者台灣嗰啲,甚至東南亞。。。。
咁都係賺藍圈中資錢姐,有咩問題
一定割撚晒佢哋老母!當初愛得幾深,陷得有幾深!
Error應該細機會過Mirror,硬係覺得Mirror仲有一日會返大陸?。。
但TVB真係紅撚到仆街喎,起碼都唔好再俾佢一台獨大,要削弱下佢嘅勢力,暫時冇選擇之下,加上ViuTV冇做咩過火嘅嘢,都一定要撐住先㗎!
駁唔到
但呢啲藍營大牌子。。。佢哋係真係需要錢嘅。。。
講真喺香港啲藍營唔俾錢ViuTV藝人賺,就係俾錢TVB藝人㗎啦,咁不如俾Mirror Error 賺好過
但中國唔同喎,佢哋唔搵,大把其他選擇
加上佢哋喺香港,我哋都可以睇實佢地,返到大陸佢哋接收資訊嘅渠道就係微博,小紅書。。。
呢個真
今日集error 自肥企画都好黃啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞