Viu老闆好藍架!!!

780 回覆
4342 Like 160 Dislike
如果連登仔生於三國時代
https://lih.kg/1939449

諗起呢個
2-4都好啱
good cop bad cop 電視台版
TVB戰線咪一直打緊囉
人地少左幾多廣告見唔到?

ViuTV咁垃圾又藍,點解又要畀佢地做大?
拉一派打一派
點都要 TVB 呢啲擺到明奶共嘅死先
Tvb都未撚搞掂學人鬥viu
Viu唔做大 點搶tvb塊餅啊?
廣告商d廣告落係邊?落係你屋企門口?
Now新聞有冇無線咁撚偏頗?鬥都分先後啦
但唔係有得兩邊都唔睇咩?
而家又有網媒
佢憎viu 多過憎tvb
一屌viu 見佢屌得好落力
一屌tvb 就好似唔見人咁
啊TVB PR 你到底係精神分裂定點

因為viutv有編輯自主
所以咪撐
落架矛盾都係
總之tvb不了
睇唔睇viu係一件事,可以繼續討論
但一定唔撚睇cctvb
你係咪戇鳩?
我就係形容緊好多連登仔係度雙重標準
就算唔睇TVB都知東南亞華人不嬲有追開TVB劇集啦
係第二個post一早有人講緊啦

cap幾張圖就以為自己看透世事
成個post屌緊就係呢班乜柒都唔知就衝出黎屈人唔唱好ViuTV就係TVB打手PR既柒頭
成29頁完全冇話錯

你自己講TVB對抗爭有咩用先啦?
我冇阻止人做,只係覺得除左令到TVB搵唔到對果個五大訴求完全冇撚用
TVB大把人屌緊同走緊下坡啦,駛咩我幫手呀
格硬要比,我的確憎Viu多啲
加上呢期ViuTV啲藝人言論咁出位又多post討論
所以咪成日見到我發言囉
係咪又想屈我做打手?
上面就話打緊tvb戰線 一味入唔同post係到踩viu
就未撚見過你踩過tvb
你話踩tvb對抗爭冇用 咁你依家係到鬥viu
又對抗爭有乜用? on99咁
TVB啲廣告流失已經好勁,基本上將來條路只會愈黎愈難走
當然我冇同唔會反對人繼續搞鳩TVB
但同樣地我都唔會鼓勵其他人對ViuTV就行雙標
搞鳩TVB有好多方法,唔一定硬撐ViuTV囉
有其他平台又唔多多支持?
諸葛亮同東吳結盟,對唔對得住劉關張同死咗嘅手足?
咁港台政府嘅 節目黃
Del片前點解唔反港台
出面一味話要抵制黨鐵
嗱九巴就shk 紅van就潮聯嘅
既然你咁政治正確 唔行雙標 係咪要抵制埋?
揸車ok啊 但唔好用過海隧道喎
咁你係咪行路返工?
唔洗咁敏感緊張
就算比人屈wfc
唔需要咁上腦上心
唔睇唔理TVB已經係我對TVB作既最大抗議啦
如果ViuTV唔係近期咁出位咁多新聞講,又或者連登多人開post討論
我都唔會點講佢地啦

TVB黎黎去去都係果幾味,最近係笑朱00 jer細定個台廢到搵埋廢老出黎做小丑戲?
對我黎講笑完就算,冇咩討論價值
冇人留意既野冇人討論先正常

相反,最近ViuTV幾有討論性
姜C亞洲第一言論,193 MK仔言論,ViuTV衝出國際言論
靠呢班人代表香港衝出國際都笑大人個口
節目內容低質素,討論下都唔得?
冇話唔得 不過係討論定帶風向就有眼睇嘅
敵人嘅敵人就係朋友啊ching
無錯 個啲黃嘅平台係要支持
但係你覺得個啲大商家
會唔會冒險喺佢地個到落廣告
Viu嘅作用就係搶晒tvb 嘅廣告收佢皮
咁你係咪想外國啲人一諗起香港就係成龍同李小龍先 節目高唔高質唔係你一個人話事嘅 你唔俾外國啲人覺得好睇嘅

同埋 原來193鬧tvb
鬧tvb嘅觀眾係老嘢係MK仔言論
明白晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞