Viu老闆好藍架!!!

780 回覆
4342 Like 160 Dislike
樓主翻說話如果係出自一隻港豬口 我覺得係可以理解 但如果係出自一個自認仲抗爭緊嘅手足 我覺得就唔可以接受 樓主你係邊樣?
你咪撚縮啦,收撚咗幾多錢吖?
光復香港都唔撚夠膽講,重喺度扮黃實質做pr???
rthk一直係政府部門
之前啲人share《鏗鏘集》/《頭條新聞》嗰時你有冇笑佢哋支持藍店?
你條藍屍5毛收皮啦
咩邏輯嚟?
其實 一定唔係a就b ?
2樣都唔想睇
擺撚明得pr公司知佢正身,所以條友一聽要講光復香港就縮
傻閪
睇唔緊要 唔好扮正義就得
好似 得1同2 咁
唔睇tvb 都唔睇viu 唔得架
一定要支持viu
又係你兩個
cctoy黎
Sor覆錯

露撚晒底啦打手

連用連登但光復香港都唔敢講就死全家啦
吓個台logo 都係藍架wor, 從來冇人因為黃藍而撐viutv, 係唔想睇 tvb 啫,咁又有個台做得幾好, 咪支持吓本土制作。跟住又俾人話係viutv 打手。

咁我寧願做viutv 打手好過做cctvb 打手啦唔睇cctvb 唔一定要睇viutv, 都有youtube netflix disney + 你揀。

你覺得Mirror 係mk band, 咁我都覺得係, 不過人地又幾努力,而家樂壇又因為佢地有返D 生氣咁。點都好過睇星夢班中學生唱歌啦
肯講光復香港未吖柒頭pr打手
傻閪
成日講viu嘅post就有啲柒頭衝入黎
做乜睇Viu!乜佢黃咩!
真係屌都廢閪事
唔可以咁比較
直接將啲嘢拉埋比較,然之後好似好有道理咁,係一個太武斷嘅邏輯問題

兩個關鍵分別:
1)可取代性
如果你做香港藝人
你需要曝光平台,觀眾,fans base
如果香港有10間電視台,你當然可以支持最黃嗰啲
但係而家香港得兩間
有一間明顯有問題
如果另外一間唔係太爛,佢就變咗一個可行嘅選擇
唔同美心,無論顧客定員工,都好容易搵到代替品

2)整體來講viu奶共程度
Viu由一開始播分獎禮,到俾山下見出,好多明顯黃嘅係人都有唔錯嘅發展
奶共程度其實唔高
同時極度推崇本土文化
你用美心比較,有啲唔恰當

結合兩點
香港人容許一個唔算好奶共嘅平台成為唯一電視台,比香港藝人發揮
點為之扮正義?
屌tvb算唔算扮正義?

我飲東江水、用政府起嘅基建
然後我反政府
咁算唔算扮正義?
而家撐Mirror同Error都變VIUTV打手

奶共程度
快撚啲講光復香港啦

冇撚同我扮睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞