其實iphone成功秘訣係乜野?

190 回覆
58 Like 256 Dislike
Android 最差係apps 質素差劣, 要裝apps 必定要你grant 所有access 俾佢攞晒你嘅個人資料, 同埋中共太了解呢個系統,太易控制
冇錯喇
我寧願住個屋苑保安深嚴, 自己跟人出入都次次比保安要 do 卡(即使個保安認得你), 好過貪方便
公道啲講句,SD 卡嘅256G,同額外嘅256G SSD內存,唔可以直接比較。

讀寫速,如要寫4k/60,需要好靚嘅SD 卡,SD卡useful life 係低啲嘅。

不過電話一年換款一次,正常人換AN機兩至三年,短過SD 卡Useful life

仲有用SD卡儲存「多讀少寫」嘅data,如16/44.1 up 嘅音樂檔,係好fit,最長命嗰張256G(儲audio),我用咗三年幾,冇穿冇爛。用到宜家新機轉咗512G。

SD 卡係有保安風險,但好似可以加密,而且大量數據轉移話咁易,最重要係offline轉移。香港新疆化,有腦嘅就知SD 存在價值响邊。

最optimal 係512G 內存(for video n app n confi data)加512G SD 卡(for audio 同 less confi archived stuff)。所以唔明三叔點解咁笨實跟生果條隊,放棄完3.5mm 又放棄SD卡。
所以s20 貴21咁多
全靠同行襯托
Apps優化好

其他全部垃圾
s21(16/512)$8.9K
s20(16/512)$7.0K
N20U(12/512)$7.9K

price .com
s21U(16/512)$8.9K
s20U(16/512)$7.0K
N20U(12/512)$7.9K

price .com
同上
同藍絲一樣,唔想理,唔想煩,唔想深究,人地話好就好
清部機有幾多咸片多到512GB都唔夠用?
同期舊年s20貴今年s21千幾呀...
完全駁唔到
再俾我見到邊條撚樣將啲文件放手機唔放hd usb,我打撚死佢
咁用咗成年,減值(一年間)反映架嘛,千幾蚊好合理吖。以使用storage 計,SD 卡同 main storage 一樣咁多
Eric ko
依家已經可以
部S20+用咗接近1年仲係同新買一樣咁順, 完全無意慾換機

估唔到呢篇文,放喺而家都係有用

An俠大部份都諗唔到呢點,An俠成日以為自己蝙蝠俠,點知連勁揪俠都不如。
成功秘訣咪就係多人用lo
成功秘訣咪就係多忠誠的廢物囉
淨係換機個陣,自動download返哂app同資料就值回票價
淨係喺app store/google play亂裝apps,an機隨時lag住用,iphone仲係咁順。an俠就賴係咪裝咗支那apps/比得太多權限明明係個系統唔撚管住啲apps背景彈出彈入由其啲女用,好多都唔會識邊啲支那唔支那,權限又開撚曬,唔開又用唔到個apps,裝咗用到就算。但用到lag lag下佢地又嘈。所以得大把時間慢慢研究電話既an俠用啱曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞