其實iphone成功秘訣係乜野?

190 回覆
58 Like 256 Dislike
An俠嬲嬲
正正因為封閉系統,所以做到呢點
Airdrop都勁快

仲有樣嘢就係副廠嘅產品供應易搵,亦係我轉會嘅原因
贏在ios
無比人hack都會lag,啲apps拎曬啲權限喺背景又開又閂,又lag又食電以前用an機就知,gms whatsapp ig嗰啲apps成日喺背景彈出彈入,又唔可以完全kill咗佢,會收唔到通知
古代usb 2.0速lightning
呢樣真係好撚ON9
上次抄條4K片入電腦.....慢撚到......
你清朝出世?我用過5部裝過百個apps.都未窒過
原來s9+係清朝產物
on9仔,iphone仲易brake過android

香港眾志秘書長黃之鋒在未有收到查閱手機內容手令下,懷疑被警方擅自破解iPhone XR手機密碼,並取得2份WhatsApp及2份Telegram的手機對話記錄,作為控罪證據,令人關注被視為保安功能最強的iPhone也「失守」。
俄羅斯資訊保安公司ElcomSoft日前就公布,成功利用iPhone內置晶片漏洞,為執法部門開發軟件截取iOS裝置的資料,即使未解鎖同樣能破解帳戶密碼。從官網可見,香港警察正是客戶之一
無人駁到
就快有on9仔會答你擺cloud
iboy標準答案:用家問題
一個字:襟用
我阿媽部6SPlus出機用到而家都冇壞
我嗰部8Plus都差唔多四年仲係好順
耐用性嘅體驗真係冇得比

之前我哋都用Android不過出機一至兩年就壞
全部都係底板問題
呢個真係兩間廠最大嘅區別
向來注重私隱保安的iPhone,其實並非無懈可擊。iPhone內置A7至A11晶片早前被揭發,不能修復越獄工具「checkm8」的漏洞,其後催生支援更多版本、更強大的越獄工具「Checkra1n」出現,今年11月才正式推出,可破解iOS 7至目前最新iOS 13.3版本。換句話說,無論裝置有沒有更新,又或已經更新至最新的iOS版本,都可被截取資料。今次俄羅斯公司的軟件,正正利用越獄工具「Checkra1n」將未開鎖的裝置,截取和破解鑰匙圈。首次解鎖即可取得多個電郵和帳戶密碼,意味取得密碼後可再獲取更多個人資料。
以為係an俠標準答案:唔check apps權限來源地亂咁裝
我部asus四年都係勁smooth
你用到咁就用返iphone適合你
樓主一邊話Apple 古代

但另一邊就繼續古代思想咩都插線usb搏nb
咩都cloud 啦依家,仲usb 插手指插卡過資料,師兄2005年穿越黎2021 年?
靠啲用家夠蠢唔用腦
apple最叻將啲屎包裝到好似金咁
蠢人唔用腦咪人講乜佢地信乜囉
樓豬用緊ifan又踩iphone完全冇衝突
唔好用mac啦
中共同納粹常用洗腦技術

唔使做到最好,只要令人民相信政府做乜都係最好
唔係用緊先屌得最甘咩
係呀你個data分分鐘上貴州你用唔用
香港人最叻係咩?
跟風囉
哇人地有部iphone好型,我又要型過佢
點解拎住iphone代表型呀?
唔知喎
iphone有咩咁好用呀?
人用我咪用囉,幾好用丫,唔理咁多啦
話買iphone係有錢既象徵?
大家都有一球野 你一球野買得一間屋 我一球野買十間屋
都唔知係show off有錢定show智商下限

#ifan好棒棒
cloud 傻鳩出現了
Android 近排賣得好差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞