有冇mensa門薩會員?

314 回覆
3 Like 116 Dislike
我覺得同網上面嗰份Norway mensa test差唔多難度,我做網上嗰份skip咗幾題都有133所以我先去考hk mensa
我覺得time management比較重要(差不多平均40秒一題),因為大部分題目唔難,只有幾題特別難用嚟區分考生,咁就都冇咩好準備嘅。考試完嘅時候我見身邊都有考生好似仲有好多未做完咁
係呀係呀 好似result 120+就係top2% 你可以試下先 YouTube有人解說過
最尾五題skip哂都133
流流地咁
咁你應該係其他題目答得好 始終題目數量多咗容錯率都高好多
我個人覺得hk mensa test真係同呢份差唔多,部分題目解法幾乎一樣
(btw啱啱睇翻130+先係top2%)
啱啱做咗,得112
都高過mean
都係普通人啦

其實都好嘅太聰明有太聰明嘅煩弱智有弱智嘅煩
如果真係好想join mensa嘅話可以搏吓嘅不過tbh機會唔大ah!
唔啦Mensa 要成130 不如慳返兩嚿水算
唔知你幾大 但係如果under18嘅話可以等到入u或者出嚟做野再試過
因為mensa淨係可以考1次 所以揀一個智商頂峰嘅時候先去做
我過咗18啦
唔知你講網上邊份, 只係大約記得佢地個份好多都好易
得好少係難
網上以前做個d, 好多都要諗
澳洲mensa會員
呢份唔講有幾多條 我default 以為得30 慢慢做,
最尾做到31 定32之後冇時間, result 128
捕捉野生mensa member
原來澳洲mensa有得睇埋standard score同percentile,hk mensa好似話淨係會通知你入唔入到
result128嘅可以試下join正式嘅admission test ah
10年前已經係啦

答埋你, 係, 香港個個只ohv話你知入定入唔到
可以試!我都係133遲啲就知入唔入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞