有冇mensa門薩會員?

314 回覆
3 Like 117 Dislike
搵 itsupport@mensa.org.hk 啦
條友好得閒 多數一兩日內會覆你
Fail咗嘅唔會出聲姐
咁多年嚟剩係見到樓主一個老實認自己衰咗
一年又過去,有冇師姐師兄2024年3月或4月做完Test?
諗住7/8月去做 巴打有消息未?
好奇巴打去做嗰陣有幾多人?
氣氛如何?
我7月去咗轉,目測都有20-30人,後生嘅居多咁,睇個表都好似有5-8個係要retake,不過嗰日熱到我傻,跑過去出曬汗,邊滴汗邊做
haha 唔通暑假會多啲學生去做!?
我因為啲原因要9/10月先去倒了, 希望9月ok啦
會有個表睇倒幾多人retake?
咁你做之前有冇"練習"吓, 定真係白紙去做
我覺得無論幾時去啲題目都係差唔多難度
佢個點名紙會睇到啲人係第一次定係retake,睇嚟唔少人都幾堅持入會
我做過一次佢網上嗰個咁,現場個test係感覺易過網上嗰個,我諗你網上做到最少130上都得
retake 唔駛錢, 又有得預備, 幾大都retake
係咪瑞典嗰個? 我仲以為現場會難啲, 如果係咁我信心大啲, 不過到時可能緊張
巴打睇嚟滴住汗都發揮倒
瑞典嗰個?我係做mensa.org嗰個test炸,現場會有啲新pattern嘅,但就唔難推測,好多都係玩intersection, rotation, translocation呢啲
叫做好彩識做咁,不過未有result,一陣result話入唔到就7畀啲信心自己啦,享受下個test
我講錯咗, 係挪威先啱 我都係做呢個呀, 佢有寫Made by Mensa Norway
原來啲技巧有埋Terms
識做就穩陣啦, 好直白嘅啫 祝你成功!
我考完再分享吓
原來係同一個,咁掂啦
其實啲terms我都係聽個fd噏,見佢一輪嘴咁講我扮聽得明祝你成功啦,到時應該好少人考,期待你好消息
啱啱就收到email得咗,估唔到咁快就有
大家加油
一個月就有消息咁快 恭喜晒呀!!!!
希望可以一齊做members 啦
其實澳洲做嘅RAIT test係咪唔準嘅?雖然喺psychologist出報告,但都可以係流嘅,幾十人做paper。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞