其實遊學修講得啱,連登只係很小眾,世界並不是圍著它轉的

411 回覆
2942 Like 76 Dislike
可惜PR以為係
重投放大量資金人力物力去帶風向
到頭來剩返佢果幾個同事自high

利申:PR放負師
佢而家都係靠連登做影片內容
你就係果堆名校嘅現役學生?
d學生梗係話多, 同級唔見左卅幾人, 盲都知啦
咁呢堆學校反映到社會咩階層? 淨係你講果班有錢中產? 好似幾多呀
如果包埋基層窮人呢? 又係多?
實用文寫作都要睇資料數據啦, 仲要用"多/少"咁主觀相對, 等扣分啦
LM睇你以後寫文都叫讀者自己google, reference list都唔使整
秒左
事實唔可以講出嚟 會比班fans放上Facebook group批鬥
哦, 你係鄉下仔
大家話嘅
呢張圖真係要Save低
Time/pages per visit 除咗YouTube 第二高就係連登
身邊識咩人咪知實況囉
識埋公屋既 mk仔既 撚有本錢移民咩
層主就係其中一個例子啦
係咪講緊我
連登啲post頂盡萬幾like,平日幾千都已經算多,fb ig啲post求其日常post都幾萬幾萬like咁 當然可能有好多人搵唔到email黎注冊
因為而家資訊流通好過以前 包括科技進步同識字率
冇得上網個年代
個個都要靠電視 果個年代識字率低報紙都有人唔識睇
所以資訊比較統一或者你講既大眾
屌你上個連登就講寫論文,柒撚左就潛啦
你當自己prof?
Point我就講左,資料都有俾埋你
要dig deeper你就自己搵啦,餵埋你食飯好唔好?
窮人移民黎黎去去咪加拿大/英國
我咪講撚左疫情仲好勁,遲下你咪知囉
Bno移民數google都搵撚到啦
冇啦啦寫乜撚野文姐?你係咪思覺失調?
連登就唔係咩
咁講啦,始終社會係由不同社群組成,每個社群嘅小動作都可能會影響到大家嘅,所以呢個亦都係聲音多元化嘅重要性,集合大家嘅意見先可以搵到其中最好嘅方案建設社會,所以我自己覺得連登冇錯遊學修亦都冇錯

只不過咁希望大家可以多啲溝通,從而如有分歧嘅咁先可以化解到
如果你身邊既都係基層 底層你當然唔察覺
我一樣係底層社會垃圾 但係稍為有錢既親戚或朋友一係就呢一年移民左,一係準備緊移民!而且係其他國家開個條件吸引到佢地走! 去到最頂層果班富豪就唔同 佢地禁有錢生活係邊個地邊都一樣係人上人 你都唔會察覺
呢個po都好多人屌

十四億人支持都小眾?
最頂底唔係唔移,係d生意係香港,所以話事果個走唔到
佢地仔女同孫咪一樣全鳩部揸外國passport
根本走唔走都一樣
突破盲腸
D 電影影評都係上黎search 返d 好睇電影排名去做
勁多都話乜連登網民點點點
連登仔話點
根本好多嘢都係喺度取材
大學已經用學歷篩走咗一半人
只係上流社會既縮影
岩,中共先係大眾,國安法才是王道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞