GBA平台 洛克人 (Zero, EXE系列) 回憶討論區

485 回覆
13 Like 2 Dislike
Exe6 卡打字蘿蔔 爆唔到機
我玩Rockman x果代既
我都係比較like 果期既zero
感覺大人d,型d
呢代都唔反感, 都見到果震時出呢隻game 有好大既好評
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代
不過我接受唔到zero成日比x嘅光環影響搞到佢唔勁
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

X 系列裡面嘅印象就係成日死
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

其實係得兩定三集死
其餘唔係重傷就係失蹤
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

其實係得兩定三集死
其餘唔係重傷就係失蹤

正確(漫畫)
第1集死
第2集返生
第3集重傷(把劍比x)
第4集無事(但死了女朋友)
第5集死?(定失蹤?)
第6集無事(?)
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

其實係得兩定三集死
其餘唔係重傷就係失蹤

正確(漫畫)
第1集死
第2集返生
第3集重傷(把劍比x)
第4集無事(但死了女朋友)
第5集死?(定失蹤?)
第6集無事(?)

唔計其他ending就係
計埋嘅話佢死左好多次下
有無兄弟細個成日係新世紀廣場打exe架

相認
個個星期都出咁滯
如果而家禮拜拎住條線對打,啲人會唔會覺得我地係痴線佬
有冇人覺得炎山係中二病
成日都走出黎挑人機...
不過布魯土又真係好難打,啲劍招勁屈機
但一打贏左拎到佢啲晶片就正,砌劍deck
有冇人覺得炎山係中二病

佢嘅鐵三角其實打boss幾好用
加埋佢個魂砌變幻劍一流
有冇人覺得炎山係中二病

加埋佢個魂砌變幻劍一流

我記得有個combo, 3張劍晶加埋就可以用但唔記得左咩名,不過都幾屈機
有冇人覺得炎山係中二病

加埋佢個魂砌變幻劍一流

變幻劍見人用好撚屈機 不過我冇一次開到combo 布魯士晶片清卒幾好用
btw 自帶跳斬晶片犯規嘅,有得跳入人哋格仔入面斬人
有冇人覺得炎山係中二病

加埋佢個魂砌變幻劍一流

我記得有個combo, 3張劍晶加埋就可以用但唔記得左咩名,不過都幾屈機

短寛長果個pa?
有冇人覺得炎山係中二病

加埋佢個魂砌變幻劍一流

變幻劍見人用好撚屈機 不過我冇一次開到combo 布魯士晶片清卒幾好用

e3 啲話四屬性果招成日用
不過要按嘅野太多啦
有冇人覺得炎山係中二病

加埋佢個魂砌變幻劍一流

e3 啲話四屬性果招成日用
不過要按嘅野太多啦

TAS 專用
用左2日時間打爆左隻exe 3 好爽 d童年回憶返晒黎
終於完成左細個無法拎到既5星
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

其實係得兩定三集死
其餘唔係重傷就係失蹤

係呀 明明就S級
為左造就X 變左路人
果時我追漫畫架
用左2日時間打爆左隻exe 3 好爽 d童年回憶返晒黎
終於完成左細個無法拎到既5星

哦咩嗲多
隻GS爽呢?
感覺大人d,型d

我都算係半個x果代

其實係得兩定三集死
其餘唔係重傷就係失蹤

係呀 明明就S級
為左造就X 變左路人
果時我追漫畫架

所以去到z 我見佢人設型左,又冇x果下幾正
心諗終於睇到zero威
每日一推
推到Gba4ios番生

補充番Zero係X6既事
出番黎->X9
將未來托付比X->Zero系列
每日一推
推到Gba4ios番生

補充番Zero係X6既事
出番黎->X9
將未來托付比X->Zero系列

x6 zero封印ending > irregular war未完 > mother elf 出世> 拜魯偷zero 身體並改造為omega > 拜魯改造mother elf 為dark elf> elf war開始> x 為zero制造第二個身體> 6成人類死亡&9成機械人(唔單止nepliod) > x同zero打敗omega > elf war完結> 拜魯被改造&流放> zero對人類徹底失望, 並自願再次封印

好似係咁
模擬器玩exe 5爆左機save唔到, 玩唔到裡關,
請小心食用

上個post唔係講咗爆咗機會返番去上個save嗰度開始咩
跟住同呢條友講嘢開裡關

大家都唔睇攻略

唔係, 依家個問題係爆左機之後馬上成隻game crash左

玩nds版應該會好啲
模擬器玩exe 5爆左機save唔到, 玩唔到裡關,
請小心食用

上個post唔係講咗爆咗機會返番去上個save嗰度開始咩
跟住同呢條友講嘢開裡關

大家都唔睇攻略

唔係, 依家個問題係爆左機之後馬上成隻game crash左

玩nds版應該會好啲

又upload個save嚟試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞