GBA平台 洛克人 (Zero, EXE系列) 回憶討論區

485 回覆
13 Like 2 Dislike

鳥版好似冇 卡連路小隊做逆轉?
要諗下副野有冇方法打一套逆轉

逆轉要靠儲氣
日本仔果d豆炮set到好悪
企定幾秒射走你幾百

巴打有同人挑開機?

btw你人在日本?

我係日本,冇同佢地挑過
不過睇好多YouTube 片學野,始終十幾年冇玩又冇得操

仲諗住約同你出來挑機
唔怪得巴打b id野咁方便

巴打識唔識用vba link?
識既話可以網上挑
不過要set個啱用既save好煩

逆轉要靠儲氣
企定幾秒射走你幾百

巴打有同人挑開機?

btw你人在日本?

我係日本,冇同佢地挑過

仲諗住約同你出來挑機

識既話可以網上挑

街因我以前d save已經set好晒落隻手指
用咩e card 同咩deck
所以家下係要搵返隻save手指同叉機
之前同d 舊game放埋一齊就唔知放左係邊

逆轉要靠儲氣
企定幾秒射走你幾百

巴打有同人挑開機?

btw你人在日本?

我係日本,冇同佢地挑過

仲諗住約同你出來挑機

識既話可以網上挑

皆因我以前d save已經set好晒落隻手指
用咩e card 同咩deck
所以家下係要搵返隻save手指同叉機
之前同d 舊game放埋一齊就唔知放左係邊
最癲係睇過條片
日本仔set左豆炮有隨機令敵人塊地變冰,再用水魂
射幾粒豆,再儲水炮,冰結人地,
再瘋狂bug豆炮(豆炮隨機一百攻)
再冰結,再豆,無限loop
咁就一個turn射走人差不多一千,好過用晶片
不過有好多事前功夫配合,
要慢bar+破壞人地機片改造器

好難做到
隱形飛鏢力場基本落齊

日本仔因為打e card所以 係晶片個邊係偏向
保護搶地破地麻痺
不過其實代代都係咁玩咁制
巴打想出黎連機既可以等7月,我會返一返香港
留個tg Master_bb8
最癲係睇過條片

好難做到
隱形飛鏢力場基本落齊

保護搶地破地麻痺

e卡儲氣槍地屈到仆街
我當年個save係ecard儲氣隱形,好似實用性唔高
最癲係睇過條片

好難做到
隱形飛鏢力場基本落齊

保護搶地破地麻痺

e卡儲氣槍地屈到仆街

好奇一問,呢啲e card都可以用落去打電腦?
兩隻都係我童年回憶 exe就係令我有近視既兇手

因為唔識劇情要花好多時間亂撞?

因為唔識劇情要花好多時間亂撞?

唔係 個時買左部摺機 有開燈功能 所以晚晚熄燈扮訓教就拎部機黎打
EXE真係好正 而家都有用GBA模擬器玩返
最癲係睇過條片

好難做到
隱形飛鏢力場基本落齊

保護搶地破地麻痺

e卡儲氣槍地屈到仆街

好奇一問,呢啲e card都可以用落去打電腦?

電腦的話咁⼀定係金手指
問題係ecard太多款,用金手指都唔易

至於同日本仔打果度
佢地講明比賽當日可要求copy夠你同人打既save落gba,叫你帶定手指
同埋餅帶要換電,唔backup唔得
EXE真係好正 而家都有用GBA模擬器玩返

IOS冇得玩
LM
屌你老母CAPCOM,成日借D兒消費洛克人
玩GUNVOLT撐INTI
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集
睇來exe系列重製不是夢
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

佢肯出合集我已經可以求神拜佛
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

有無可能將exe1-6所有晶片同boss加埋一齊
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

game嘅話咁個平衡性會差好多
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

調整完都差好多?
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

調整完都差好多?

最主要係太多元素,玩家好難適從
不過我e4-6入面其實好想打roll佢地
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

調整完都差好多?

e4咪有蘿露/氣力人
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

調整完都差好多?

e4咪有蘿露/氣力人

打錯左
e5e6我好想佢地再出嚟打過
呢排cap水又炒冷飯
出洛克人合集

exe7

唔好啦,e6已經好完美

調整完都差好多?

e4咪有蘿露/氣力人

打錯左
e5e6我好想佢地再出嚟打過

玩改版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞