GBA平台 洛克人 (Zero, EXE系列) 回憶討論區

485 回覆
13 Like 2 Dislike
我玩左exe 2,3,6,想玩返4同5,有無巴打介紹4定5好玩d?

一定係5

但有好多劇情日文睇唔明,玩到好無feel
我玩左exe 2,3,6,想玩返4同5,有無巴打介紹4定5好玩d?

一定係5

點解唔玩英文

一定係5

點解唔玩英文

唔係睇唔明英文
而係唔知點解日本game用英文sub嘅話會格格不入

一定係5

點解唔玩英文

exe嘅畫面同英文好似咁太夾好奇怪
睇睇下post專登買左隻android contorller準備打GBA game
點解次次第一次V3攞S都係得錢

我諗起之前辛辛苦苦咁打科魯迪sp,之後比4000我

科魯迪SP 係用黎拎星星架咋...
btw, 唔係有2萬蚊咩

我秘密2/3仲有d門係開唔到 有冇個網有得睇條件

利申: 講聲唔好意思先 重玩求享受昔日趣味,人大左,Time cost高左,用左金手指,無時間慢慢dup石仔咁玩

利申: 講聲唔好意思先 重玩求享受昔日趣味,人大左,Time cost高左,用左金手指,無時間慢慢dup石仔咁玩

打完之後佢啲錢好似唔係固定咁

不過玩得exe/zero嘅人唔係要為生活忙碌就係為學業煩惱,大月時開金手指故無話可說嘅

不過玩得exe/zero嘅人唔係要為生活忙碌就係為學業煩惱,大月時開金手指故無話可說嘅

荒廢學業
如果你想遇到機兵V3既話,喺地圖行黎行去,keep住shift+f1 save,直到你遇到怪就reload save,save load大法直到你遇到v3為止

用sneak run(忍者衝刺)咪得
你全部V3攞晒S

原來exe3入面sneak run係廢

荒廢學業

sem break者另計
有冇人知紅色果隻點打
有冇人知紅色果隻點打

喺果一行射佢一下,佢會閃去你果格咬你
你退後射/斬佢
有冇人知紅色果隻點打

你同我直視之後佢會衝過嚟出口咬你
,你到時就可以攻擊佢
如果你想遇到機兵V3既話,喺地圖行黎行去,keep住shift+f1 save,直到你遇到怪就reload save,save load大法直到你遇到v3為止

用sneak run(忍者衝刺)咪得
你全部V3攞晒S

原來exe3入面sneak run係廢

唔好意思 我無用sneak run
有感用S&L 大法 刷會快好多
btw, exe3/ exe4 既全圖鑑金手指好似有d問題
我成日都activate 唔到,有冇人知點解
btw, exe3/ exe4 既全圖鑑金手指好似有d問題
我成日都activate 唔到,有冇人知點解

e4我試過,用唔到
有冇人知紅色果隻點打

你退後射/斬佢

終於過到了
巴打有冇咩deck推介
有冇人知紅色果隻點打

你退後射/斬佢

終於過到了
巴打有冇咩deck推介

呢個係e4?
有冇人知紅色果隻點打

你退後射/斬佢

終於過到了
巴打有冇咩deck推介

呢個係e4?

Ex3黎
玩緊裹網絡排名賽
好撚難打
咁啱呢排搵翻exe6既對戰片睇
本來準備開po討論exe,點知search連登有人一早開左 用左成粒鐘追2個po

細個最鐘意4樣野
陀螺,數碼暴龍,四驅車,洛克人exe
前3者日本近年都興返

陀螺,依然兒童向,低技術,pass
暴龍,舊機炒天價,新機定價高,單機向,pass
四驅車,日本5年前興返,技術/銀彈要求比前2者高
我回鍋3年,長期都有打日本官方比賽

最後係洛克人
e2玩起,e5e6開始有比賽
細個有去愉景新城打,平時有去深水埗/又一城網聚
有人買左ecard機幫我地碌卡,又有人賣save
當時都係靠自己爆機再靠自己齊7星/章
但同人對打兩回事,星*編碼晶片太難攞
特別係食地*,搵數學老師交換晶片,換左過千張先抽中1張
打比賽冇*晶片好難砌deck,所以要搵個肥仔買,佢好似收我100蚊,以前黎講好多錢,唯有偷老母

咁最近我搵返e6既野睇
見到有日本人係6月25號係東京搞聚會+比賽
我準備買返部gba sp+屋企果餅發霉e5e6去參加

如果有巴打john我就好了
要搵返童年回憶唔易,小學已經感受下同日本仔打既感覺
exe5解放任務
爆左boss入裏關先係exe5嘅精華
咁啱呢排搵翻exe6既對戰片睇
本來準備開po討論exe,點知search連登有人一早開左 用左成粒鐘追2個po

細個最鐘意4樣野
陀螺,數碼暴龍,四驅車,洛克人exe
前3者日本近年都興返

陀螺,依然兒童向,低技術,pass
暴龍,舊機炒天價,新機定價高,單機向,pass
四驅車,日本5年前興返,技術/銀彈要求比前2者高
我回鍋3年,長期都有打日本官方比賽

最後係洛克人
e2玩起,e5e6開始有比賽
細個有去愉景新城打,平時有去深水埗/又一城網聚
有人買左ecard機幫我地碌卡,又有人賣save
當時都係靠自己爆機再靠自己齊7星/章
但同人對打兩回事,星*編碼晶片太難攞
特別係食地*,搵數學老師交換晶片,換左過千張先抽中1張
打比賽冇*晶片好難砌deck,所以要搵個肥仔買,佢好似收我100蚊,以前黎講好多錢,唯有偷老母

咁最近我搵返e6既野睇
見到有日本人係6月25號係東京搞聚會+比賽
我準備買返部gba sp+屋企果餅發霉e5e6去參加

如果有巴打john我就好了
要搵返童年回憶唔易,小學已經感受下同日本仔打既感覺

日本
巴打好pro
另外 以前有玩exe又有買日版快樂龍既巴打
應該留意過佢地有報導過一個大型公開活動
叫 次世代WHF (World hobby festival)
會場派過好多exe限定野,
最出名應該係
e4既 影像人劍道人雷射人 三合一晶片
e5既雙重領袖晶片,科魯迪融合ecard
e6既double beast晶片
etc

呢個event今年都搞,624/625
個exe網聚又係625,fit到漏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞