[健康] iherb 產品討論 [6]

707 回覆
3 Like 4 Dislike
今次講吓蠟燭
iHerb上面嗰兩大蠟燭牌子我都試過晒
好明顯Aroma Naturals啲蠟燭高質好多,lavender陣味好自然完全唔係廁所清新劑嗰隻香精味;patchouli & frankincense陣味好溫暖好earthy,聞住佢個人會好mellowy
佢哋蠟燭嘅香味係有depth有層次,同時條wick比較粗所以個火會大少少,同時都易出味啲、擴散好啲

Mrs. Meyers Clean Day始終佢哋唔係專做fragrance,蠟燭個質素真係差啲
首先lemon verbena完完全全係檸檬糖味,聞落得lemon冇verbena,冇草味冇green note,得個甜字
basil完全冇basil味,係一種偏soapy嘅青味(?),有種酸酸哋嘅undertone,聞落幾乾淨,會令我聯想到洗衣用品,不過講到尾同basil大纜都扯唔埋
佢哋啲蠟燭條wick偏幼所以個火唔大,啱晒slow burn
條wick都夠直,有時唔記得trim條wick都好少會燒到自己轉彎

淨返嗰個Aloha Bay就冇試過,因為睇過某啲reviews話佢得個大字,但係陣味好淡
你老味近排iherb真係好過份
7頁產品有3頁都係缺貨
吓吓都要等1~2個禮拜先有貨返,有啲仲要等到9月
仲要呢個月已經2樣我平時用開嘅嘢唔知點解落咗架或者discontinue咗
啲款又唔齊,好多牌子個官網明明有幾廿款俾你揀,iherb就淨係擺2~3種冇乜選擇
有時想買嘢都搵唔到有咩好買
最近兩次入去睇都冇貨
牌子又少左好多 好少選擇
真係唔明補貨點解要咁耐,肺炎嗰陣我都仲理解,而家全世界都正常晒點解仲要等成半個月,仲要好多貨都係咁
就係因為呢樣嘢成日俾佢搞到要分單
我屋企冇晒呢樣嘢今個禮拜之內要落單,但係張單入面某樣嘢冇貨又要等,咁我落單先定唔落單先好?

選擇少係真,買嘢好難揀到件啱,最多揀到件叫做OK合乎到最低要求就算
以前買得好密差唔多個個月都入貨,而家可能3個月先一次
想知點解有人 會有 78折code (fb見到 借左黎用又用到)

網上公開個d 82折 /8折 官方 見過 77折

點解有人會有78折 仲要google左都冇 佢呢個code

佢點有的
巴打個膠囊甩色係正常?
想問係咪普遍都貴左好多

定個別,買開鋸棕櫚

年頭13x, now 18x
因為買唔夠$300要比運費
想請問各位大佬$15個個Ok的嗎? 定最好$35上SF
15佢隨機畀順豐/嘉里你 都係咁送
仆街幾時再有折
你比個27 body 我做乜𨶙
iherb Black friday 78折 咁快完

有無人知 之後幾日會唔會更平?
隔籬post見到

之前喺某個post講過喺iherb上面買過十幾隻body lotion嘅用後感
想講嗰枝medix 5.5 hyaluronic + cica extract改咗formula
已經唔係清香嘅玫瑰味,變咗好俗好粉好old school嘅香精味
勸各位唔好買
好人一生平安
i
有冇Ching 試過呢2隻軟素?
食完會唔會心跳得好快?
會唔會傷腎?
iherb 做乜鳩多左個菜鳥網絡
地址我又填左順豐站 都唔知影唔影響
已經完左
宜加八折係咪已經最平
有無8折code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞