[健康] iherb 產品討論 [6]

707 回覆
3 Like 4 Dislike
已經好多斷貨
我尋日買左3轉,有d野平左,有啲野貴左
聽日先完啊個code
好掛住順豐快好多
佢寫話剩係可以用一次唔知係咪bug
揀佢最新嗰個服務應該都大機會係順豐?我廢時送上門先自取
我用佢最新嗰個派咗順豐俾我 我估係 random
佢比kerry我
我地址填順豐智能櫃,佢派左順豐俾我
好撚多仆街喺IHERB入貨再賣比人
旺角個間一定有啦 同一牌子
iherb 買既鋅 7x
旺角個邊 17x
我公司樓上有間舖係咁,周不時一大堆iherb紙箱收貨
有冇零食推薦
25號落單,今日27號件貨仲係ready for carrier
下次冇乜事都唔想再用kerry
Update:
今日28號張單仲係郁都冇郁過
平時用SF慢極都係2日之內就會有人pick up件貨
去咗問Kerry客服點解咁耐都冇人pick up
佢淨係答我件貨未到倉,會盡快安排,都九唔答八

唔知係咪最近SF冇咗免運,太多人轉Kerry佢做唔切定點
我淨係想講,唔想運咪撚運啦笨
你係咪揀Kerry自取?下次可能學上面嗰位巴打,揀新嗰個免運服務再填順豐站/智能櫃地址
我填左智能櫃都係kerry
星期日到依家冇郁過on9
落單嗰陣我真心膠,以為global air home delivery一定要用住宅地址所以先冇揀佢
咁除咗佢之外得kerry express locker有免運,但係入到去佢係俾個地圖你揀位置,唔俾你自己填地址,佢又冇櫃俾我揀,淨係可以揀樓下商場間OK
下次唔敢了
我件貨已經比嘉里strong hold左10日
打去cs一樣9唔撚答8
嘩,Kerry咁耐架
我24號落單,琴日28號係順豐智能櫃攞
但我唔明呢個global home delivery有咩用
平時順豐不嬲係快過嘉里架啦
iherb想分啲單俾kerry搞?
根本就唔想做
都離撚晒譜

我只係祈望件貨一直都擺喺倉度等carrier嚟拎
如果擺喺貨車或者其他冇冷氣嘅地方一直等咁耐,啲貨真係唔洗要
冇耐之前有1~2日最高溫度去到33,護膚品類熱完驚油水分離,軟糖類supplement又驚溶,益生菌更加唔洗講

你係咪都係長期卡喺ready for carrier度?
定係kerry已經拎左你件貨但係唔transfer?
9月25落單 今日仲係裝箱中
有冇人知D零食變壞咗有冇得refund
岩岩送到 一開成陣油味 試左小小變酸埋
上一轉買過一樣既野完全唔係咁 所以好肯定佢變壞左
但唔知點proof到等我仲買左4包
D零食未過期就壞?
多數得
雖然我未試過refund,不過照我經驗佢哋回水都回得幾鬆手吓
我曾經試過review出極都出唔到,又或者某隻貨等咗成個月都唔restock,躁躁哋走去send email問佢哋點搞,完全冇R過佢哋錢,佢哋都自動自覺畀5蚊我as a courtesy to make up for the inconvenience

你呢啲仲易搞
正正常常你個account冇乜點refund過唔係麻煩友嘅話都唔會出咩問題
總之email講清楚成件事就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞