21/22 Grant loan & Non means 討論區 (1)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
另外想問一問如果支付寶綁信用卡畀朋友, 朋友再用支付寶轉數快畀返現金我嘅話, 怕唔拍直接畀佢知我呢一個行為, 因為嗰張list上面有問到點樣黎, 要叫我寫返邊度嚟
non mean個見證人係咪搵朋友簽都得
我第1次申請non means
睇money hero條link,佢"話所有舊生(升Year2-4)不論是想申請「資助專上課程學生資助計劃」,申請的期限早於5月已經截止。如果你還希望申請就要愈快愈好,只要有合理的理由,學資處都有可能接受你的申請
想請問大家係作咩理由而又成功?

另外我上網睇 人地話d錢如果申請成功係咪佢直接過比大學但我諗佢批完我已經交完學費啦,咁點攪
唔該哂
想問兼職收入不用填報 但係點解要叫我寫收入幾多?
我寫0上去得唔得?
想問下擴展的免入息審查學生貸款有冇得申請借生活費?
retake一個SEM佢唔撚比我申請資助,屌
想問一問
因為我冇馬會戶口唔太知點運作
其實馬會戶口係咪可以同個人銀行戶口連埋一齊?
咁銀行戶口出入嘅數會有紀錄?
個紀錄會點寫?
唔該晒大家
要報
係3月31結餘
你穩陣比埋4月頭
其餘睇唔到嘅要落馬會搞
比手續費
好多人都係會咁
你照直寫番就冇事
又唔係大數/成日進進出出
應該問題不大
可能我用太多
請問申請loan要放寬彌償人搵食綜援既老人家做提名人會唔會唔唔批?我同我啊婆係綜援家庭搵唔到其他親戚幫手做彌償人
即係我提名一個食綜援既老人家都會照比放寛批比你?學資對綜緩家庭會唔會寬鬆啲
好,咁希望佢會批唔該晒巴打
想問下第一期車船幾時出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞