21/22 Grant loan & Non means 討論區 (1)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
岩岩先發現有個恒生戶口係喺今年3/26正式成為戶口既客戶 但4月幾先寄卡比我
而我喺申請既時候又報少左個戶口
請問現在可以點做?
同埋有咩證明文件要交?
因為我有既信同月結單都show唔到開戶金額
請問可以點做?定就咁交頭一個月(亦都係唯一有既月結單)既月結單就得?
我想問下呢
我收到信有申請編號
下一個step就係要登記個申請編號
但我入左去㩒個登記制
之後㩒是,有ac
之後登入自己ac
然後佢又去返登記㩒個page
但suppose係俾個位你填申請編號

我打上去問佢話可能係java未update
之後我試云晒macbook window機
chrome Safari ie都係同樣情況
係咪佢個網有問題
有無人收到學資處過咗$1200嚟咩錢嚟
我4月12號就交咗申請, 25號佢出信叫我補交資料我29號就親自交番, 但過咗成個月都係一啲回音都冇, 又冇人打電話俾我, 又冇信叫我補交資料, 咁係咪正常?
想問下有關non means
我 yr 1 申請左 yr2唔記得搞
今年完 yr2 所以報左ou 諗住讀埋攞degree
個offer 係conditional offer黎嘅
會諗住搞多次non means
咁我早幾日收到信話 今年七月一開始要還債
想問吓我依家應該點做
係咪同佢地講就可以延期?
同埋想知再申請係咪要好似新申請咁再去搞一大輪先得?
條問題有啲on9但想問交non means網上申請時 唔記得咗寫身分證號碼喺張行政費receipt度就upload咗會唔會有咩問題??? 或者洗唔洗再交多次個網上申請
本身有一張信用卡 今年頭再申請咗張新信用卡 係咪都要交埋月結單? 早幾年都唔覺佢要我交信用卡啲資料比佢哋
信用卡唔洗
想問下NON MEAN
ASSO YR1升YR2
DEADLINE係幾時?
爬文睇到如果用計數機計到得15% grant,
SFO會自動批埋non mean
呢個情況,係咪之後交文件借non mean就ok?

定係我而家已經要申請咗non mean先?
因為我見non mean好似就快dead
依家係咪已經無左院校宿舍津貼?住HALL無津貼
https://www.wfsfaa.gov.hk/sfo/tc/postsecondary/ccf/hs/overview.htm
佢呢度寫淨係到20/21學年,姐係黎緊21/22年住HALL既無
不嬲臨quit宿先俾
如果Yr4就畢業係咪過咗loan既申請日期?
今日去啟德學資處補交文件 乜原來啲職員咁撚串?一嚟就命令式語氣叫人scan code 我話填紙即刻閪鳩我 我走嗰陣仲啤到我實 政府啲門口狗係咪太大壓力交個資料都好似好低賤咁
我都想知住hall係咪無津貼啦
關愛基金係咪無錢資助
想問佢補交資料要我填好多屋企人銀行既存款
但大部分其實係政府津貼黎 佢要我交證明但我無證明點算 好多都係申請完就入錢 無曬d紀錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞