21/22 Grant loan & Non means 討論區 (1)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
可以,
網上申請嗰時可以係補交資料嗰度寫遲交理由,
或者寄資料嗰時寫解釋信。
唔駛咩特別,照寫忘記/準備資料需時咁樣都ok
你可以打電話去問下先,佢會教你點做。
有冇人試過TSFS金額錯
銀行收到筆錢連封信上面寫既一半都未夠
感謝你
讀BUCIE交咗學費但係想申請non means點算?
交申請嗰陣喺最後備註講話已交學費
之後文件就提交返cie嘅學費收據(my bustudy入面有)
轉數快啲户口 e.g. Tap&Go, Payme, 八達通張mastercard 使唔使申報
Part time master有冇得申請non means
信用卡洗唔洗報?同埋保險洗唔洗交證明
直接解釋返事實囉
再唔係比佢睇埋拎錢走嘅嗰一個月
8月27寄信黎話會比我
而家都未比
可以點
聽日打電話過去問
fm申請唔係好明🙇🏻‍♀️,係咪申請資助果張表係會申請埋生活費貸款,定係要另外再填?感激🙏🏻
啲錢會分兩期出
上網申請nlsps嘅時候漏upload學生證 佢8月31出信叫我補交 我1號就寄返比佢地 想請問大約等幾耐先收到申請結果通知書
3. 你於2021/22學年所修讀之課程的證明文件影印本(舊生必須提交學生證影印本,新生可提交由院校發出的已繳付留位費收據或學費單影印本

我新生嚟 之前冇學生證 所以交咗學費單影印本 跟住而家佢又幾封信嚟話欠交學生證影印本

我想問係做乜鳩 屌你老母
21/22學年咪今年 你俾埋學生證咪得
要2個月咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞