網絡滲透降頭術: 如何有效利有目標人物一個過失令佢形象全面崩潰 (all good all bad thinking)

343 回覆
439 Like 50 Dislike
要破佢哋招好易,首先要明白這個世界沒有「最」好/壞,只有「更」好/壞,自己所信的人犯錯不應該影響你對待他們的態度,關鍵就在於你所信嘅人令你所敬的地方是什麼?而他/她所犯的錯是否會與他/她令你所信之處有否理念上嘅衝突呢?例如你認同那人原则理念,但當那人犯了偷竊罪而令你看到他/她錯的一面又是否批評他們所犯的錯之外連你之前認同他們的理念也要否定呢?!還有你可以敬仰偶像,但不要崇拜偶像,更要不斷去超越偶像才是正確態度,做得比敬仰嘅人更高更好才是真正實踐自己從偶像中得到的理念!
你阿媽大肚個時好飲酒定你家族IQ 全部都係80 以下?宜家佢屈坐監義士係五毛呀。你不如去check 吓智力啦,可能以後每個月有額外傷殘津貼
咁你應該問吓批鬥坐監義士對場運動有咩幫助? 點解唔問呀。坐監被人屈五毛仲要俾護照影印本加五十歐元先除名,不分化不割蓆咁用嘅咩?
好post,推一下
五毛嘅缺點無限放大法

SimonTW #205

Prince Philip 1986年話人眼細
每個人都應該識獨立分析啦
用住唔撚用腦嘅斬左個腦落黎算啦

帶風向之所以帶到就係有成班人唔用腦,盲目跟風
Push
Push
同意
Push
打咁大篇野嚟為捉鬼大師護航保駕
劉細良捉本土鬼就唔係人格謀殺
本土派屌柒劉細良捉鬼就係人格謀殺
然後每日叫人唔好分化要團結

連登仔質素真係越黎越差

可惜呀,批評劉細良既人全部有理有據有埋出處
都可以被你啲撚人話係造謠、扭曲、非黑即白、武斷、打稻草人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞