歷史上有邊位天才你最中意

609 回覆
178 Like 13 Dislike
Chairman MAO
Andrew Cunningham
識少少咁多
Same 好想睇佢再整啲爆炸性嘅嘢
講緊嘅係成個生態環境 佢可以比人去整app
希特拉
非常同意,引用一個大雄嘅潮文
大雄絕對係一個天才,大雄係為咗隱藏官實力所以特登每次考零分,但每次嘅零分出賣咗佢,比你發現知道咗佢係天才添

係雙方唔用任何法寶下,全盛時期既胖虎同出木杉聯手可唔可以打敗大雄?

胖虎同出木杉既強處相信大家都知所以唔講

以下講下大雄既能力
神力:多啦A夢重129.3公斤,故事中大雄多次徒手抱,攬,推,甚至拖住多啦a夢飛奔

高速:多啦a夢最高速係129.3km/h , 大雄多次同多啦a夢逃跑時跑係多啦a夢前面,證明大雄奔跑既速度高於129.3km/h

神反應:劇場版敵人多次近距離向大雄開槍都避得過,反應能力比neo仲高(neo都中過一槍)

高速運算能力:有集多啦a夢同佢回到古代,當地人講出當時既距離計算單位,大雄立即可以將該單位轉換成公里並計出身處地方同自家既距離,而且玩花繩亦需要大腦運算同手腳協調能力,大雄只要係電視睇一次就可以立即模仿

神學習能力:上面提及過玩花繩…仲有無論多複雜既法寶,只要多啦A夢講解一次就能運用自如,甚至會改良用法令多啦a夢一吃一驚

神記憶:只要出現過既法寶,大雄都可以講出名稱同埋用法

高速回復能力:無論比狗咬,比人打,甚至高處墮下搞到遍地鱗傷,只要數分鐘就可以恢復,印象中大雄亦未出入過醫院

快速睡眠:唔駛多講,都市人羡慕既能力

總括以上能力,加上多次拯救地球,宇宙,大雄係最接近神既男人,究極胖虎同出木杉聯手有無一分既勝算??
喬布斯,改變咗我一生
Xi
我好欣賞佢個套張產品同人文精神結合既原則,而唔係單純為左profits 而去run一間公司。尼點同Elon Musk好似
惟有飲者L其M
起碼唔會話做學問
做到自己死埋咁鬼蠢
我覺得beethoven 同 bach 既contribution 大過Mozart

特別係sonata 同fugue
beethoven 奠基左浪漫派既基石
大雄間屋好似租返嚟㗎咋
羅蘭巴特
林肯

當年南北戰爭佢只要行錯一步就成個美國收得皮,政治手腕同眼光真係勁到痴線
Bach嘅contribution 無疑係最大,幫手改良鋼琴,又有咁多聖詩,連Mozart 有一啲歌都係模仿佢
但Mozart啲作品高質嘅佔比係最高,咩歌都會啱聽,活潑、優雅、歌頌、抒情,正面嘅感情樣樣都有 我覺得佢係最適合用天才去形容
可唔可以得閒出篇文講下,想識多啲
而且佢重出名神童
好高難度喎
老師擺明做9大雄
讀書咁耐未見過有人次次捧蛋
噉巴打依家研究緊咩?
可能time travel返嚟呢
有興趣嘅可以睇套戲講佢 - The Man Who Knew Infinity. 可能有唔啱,但我諗大體都講解到佢一生,幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞