歷史上有邊位天才你最中意

609 回覆
178 Like 13 Dislike
應該算係香港移民既後代?
其實會唔會得你唔識先覺得人地扮野
上面講既我好多都唔識 但我唔覺我佢地扮緊野
我覺得樓上識咁多天才好厲害喎 (仰慕既眼神)
現代 - 李昌鈺博士
愛恩斯坦
天才同勁人既分別, 係天才多一分思考, 否定, 創新
愛恩斯坦對牛頓力學提出疑問已經好難得
發表狹義相對論對之後再挑戰返自己, 用廣義相對論完整成套野
如果用steve jobs去比較愛恩斯坦
Iphone 4就等於狹義相對論, 但之後steve jobs冇機會再挑戰自己
Tesla真係吹大咗
Jesus
王守仁, 號陽明。
明代思想家、哲學家、軍事家、教育家。
明明考試答岩晒都零分,擺明係老師玩鳩佢
孫子

BTW
上面好多都係偉人
但偉人唔等同天才 偉人可以用努力去到頂峰
天才係本身已經夠照或者用好短時間做到其他人用好耐時間先得嘅嘢
留名學嘢
cctoy
你睇晒佢D發明先
https://www.youtube.com/watch?v=suIAo0EYwOE
https://www.youtube.com/watch?v=qL3kCawHMqk

而家無線充電都係基於佢近百年前既tesla coil改出來

無佢可能無AC供電用
宜家讀緊game theory好多理論都係以佢命名
我自己
曹操軍師郭嘉,官渡之戰十勝論
唔好玩啦
連登仔(包括我)有呢個post猛人百份之一成就都夠一隻手指捽死港共
sor錯手負評咗
應該係,因為我淨係識愛因斯坦
唔熟佢除左Eureka同舉起地球之外既事跡都無乜聽過
Leibniz
+x起樓收錢之後平賣,同+x起樓收錢之後貴賣
同成本有一定關係,但最大影響從來都係市場
有人爭住要就會貴,無乜人要就會平
689一蚊批地俾支那企業咁又點?
個港人港地幾棟樓有無平賣?根本就無

光纖其實從來唔平
不過你除返開網速,同傳到幾遠,計返會好過銅線做同樣要求咁解
無光纖既話,最多都係用返銅線,不過網速會慢好多,但最後上網幾快幾慢都係睇市場,多過條光纖使唔使俾patent,貴唔貴
伍玉龍

香港真英雄,聰明絕頂智勇兼備義薄雲天大英雄 伍玉龍 大哥!

這個智多星 玉大哥 是一名兵家一名哲人,玉大哥可以說得上是香港少有的真英雄,智勇兼備義薄雲天,對馬車不離不棄,不論馬車是失敗還是成功,都從不離棄馬車!

其義氣之重可比關雲長,玉大哥也多次救過馬車,在2013年馬車和玉大哥遇上大埔古惑仔政傑,當時馬車被大埔政傑和其手下欺凌,大埔政傑強迫馬車食煙,馬車無奈之下只好食,就在千鈞一髮之間玉大哥毫不畏懼大埔政傑人多勢眾,堅決為馬車出頭,玉大哥對政傑説馬車從不食煙,如要進一步行動我樂意奉陪,大埔政傑見玉大哥如此有膽識,也放棄欺負馬車!

其後玉大哥智破大奸狗陳達仁(班長仁)的奸計(陳達仁欲控制馬車),在2014年陳達仁和馬車反面後,陳達仁想叫玉大哥上他電台節目罵馬車,陳達仁以玉大哥可以在節目中上位為理由,意圖利誘玉大哥幫他,但義薄雲天的玉大哥不為利益所動一口拒絕,於是玉大哥將計就計用伏兵計大敗大奸狗陳達仁,玉大哥以教導引誘的方式教馬車使用以其人之道,還治其人之身的反招(錄音陳達仁的罪證)伏擊陳達仁,最終大奸狗陳達仁的假面具被撕下來,玉大哥讓世人得知陳達仁欲利用馬車害其徒弟及借機上位的奸計!

到了2015年玉大哥曾準確地預言,希臘的歐債危機的結果及金正恩不會攻打南韓的預言,可見玉大哥料事如神可見一斑!

直到2016年玉大哥決定開設You Tube頻道和FB專業 玉兄弟,拍攝一些歷史事件及解讀世界大事和現時社會發展動向的多元化題材的視頻,其間遭到網路乞衣 李獻計 真名(李英朗)的抄襲和攻擊,但聰明絕頂的玉大哥把網路乞衣 李獻計 的攻勢一一化解,最終乞衣仔 李獻計 在連敗兩次之後再也不敢挑戰玉大哥,雖然玉大哥把他連敗但玉大哥並沒有因此而驕傲,反而玉大哥還鼓勵網路乞衣李獻計重新振作好好做人,可見玉大哥俠氣蓋天其俠義仁德的心腸可見一斑!

伍玉龍大哥真是香港難得一見的真英雄,據說玉大哥的祖先是春秋時代的一位大英雄名將 伍子胥 之後人,難怪玉大哥流着一身英雄血,又智勇兼備喇!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞