[WithU] NiziU 討論區 (6) TAP/PS 繼續大發!Maya 生日快樂!我要新綜藝!

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
得閒去搵下先
我要Nina 希望搵到
其實日本就係歐美次文化
大家都係重新包裝再銷售
冇咩好爭
其實而家 kpop 咪又係玩緊美國幾十年前剩低d野
不過近幾年美國走火入魔十首有九首都係黑人念經咪搞到kpop越嚟越hit
係,雖然依家已經開始沒落,但始終感覺日本綜藝係大佬
所以如果唔係d好過份既綜藝,我係希望niziu可以上多d,始終上日綜國民認知度都會升,雖然我都想佢地有團綜,但團綜既受眾群只有fans

呢樣好認同
好似美國就係由無到有, 由0創造出1
但日本就發揮1去到100
我始終都敬佩由0創造既人
而家都冇咩好過份既綜藝架啦
除非好似sezy zone同日向坂46一部份成員由力行搞笑藝人路線發圍
如果唔係唔會玩到好過份
上次上007都好mellow啦
其實而家sony有晌去負責綜藝部份
sony應該唔會大力推niziu上綜藝同一間公司爭飯食
未來重點睇嚟都會係sony盡比大廣告同制造流行歌舞搶佔kpop同大眾市場
官方喺韓國落廣告,真係想推佢地去韓國?
上綜藝唔係主持綜藝喎,兩樣野黎
係日本上下綜藝幫助唔少嫁,又或者晨間節目都好多日本人睇
我個人覺得啦,廣告同上綜藝都好重要,都係提高國民認知度(=大眾市場)既好方法
https://biz-m.oricon.co.jp/article/1547/
oricon上星期流媒分額佔比
排第三
但今次single上幾多音樂節目
播放時間又長
宣傳好落力
其實有扮醜都冇乜所謂
可能我係先接觸日本偶像再後期睇少少韓國
覺得搞下笑就係咁
不論三流到一流、男同女都係
以前Speed應該好少少既
但由魔娘打後到48都放
係去到46行斯文先收返
但niziu咁活潑開朗應該都終須一放架啦

不如諗下會唔會拍雜誌相啦(FF)
我指男仔睇個d(主要我想睇
雖然主要係日本吸既都係女
得閒開拓下日本男性市場都好(吸少少都好啊

聽日成團入面最受男性歡迎既係Maya
之後係Ayaka同Riku
睇佢哋綜藝有上韓文堂
其實應該會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞