〈SHINee討論區〉(7) 海盜王SHINee - 無敵CON

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
今日大家都忙於睇演唱會, 追3三個vlive 同埋睇teaser
今次ADVICE又用返-CE字輩
自己嘅twitter首頁突然充斥住好多國際象棋嘅知識
我就簡單少少 直接雙膝跪地拜concept king李泰民
有冇人覺得今日just me and you vcr + advice + Pinocchio + black rose 串medley 好傷感
尤其是佢條Black Rose嗰陣咬唇嗰下表情
睇到我好痛
梗係覺得佢想表達啲嘢咁咁 尤其是回顧完佢嘅career 再跳呢幾隻帶有雙重意義嘅歌
講錯
應該係replay/love like oxygen medley vcr先啱
不要問只要買
shut up and take my money

https://twitter.com/SHINee/status/1389044959760711681?s=19
SM同UNICEF合作計劃SMile for U相關
佢好似好冇安全感咁
好希望俾佢知道我哋邊度都唔會去
會同哥哥同꿍一齊等佢返嚟
一番屋企又聽到泰民揸住車亂入key IG live

https://twitter.com/iheartshinee_/status/1389202645341020160?s=21

Big brother is watching you
https://twitter.com/shineecharts/status/1389193300087869441?s=19
SM又發咩癲
岩岩先出預售link無耐
就話要根據聽日嘅預購數嚟印Album
內心無限個問號

俾一個星期人訂都唔得
都唔知佢急乜
Bubble係咪會keep record的...好心痛啊
傻撚咗咩 一陣又好似上次 jewel version 搞到成鑊泡
佢都冇邊次唔係搞到一穫粥咁咖喇
只有你想唔到 冇佢做唔到
你哋平用邊間代購
唔想再喺英國買好貴
屌不要再説了我仲未收到jc version
5月25號夜晚7點vlive SHINee Day vlive

ADVICE集資嚟喇
會集資俾韓國SW打榜
今次同樣會集資去總攻TEAM
集資時間去到5月7號夜晚8點為止
想參與集資嘅話可以TG我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞