〈SHINee討論區〉(7) 海盜王SHINee - 無敵CON

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
點解中國可以自己有個fan sign...
仲要買一張就有特別小卡送...
我地參唔參加得㗎

可以 俾到錢買碟就得
會計落中輸度
豪仔段rap今次真係killing part
好正
泰民第一句個key已經勁高 成首歌都冇落過嚟咁濟
閃果然係清涼concept嘅專家
真係得SHINee先可以做得咁好 夏日閃is the best

收錄曲兩首都好鍾意
不過睇在豪仔填詞份上偏心Area多啲
睇埋歌詞先知原來咁sad

Atlantis一位gogogo!!!

Btw dcm係melon like 嘅人數係咁上升
係喎搞到好想買
https://twitter.com/geminids_night/status/1382324257997262856?s=20

珍基祝藍夜DJ嘅bb好似珉豪咁靚仔
好似佢自己咁把聲咁好聽
好似泰民咁可愛
好似key咁有潮流觸覺
好似二哥唱歌咁好聽
其實個mv真係有落心機拍
除咗有用實物搭景之外 編排都好有心思
一開始乜都冇嘅水景 配普普通通一間超級市場
跟住出現兩個泰民 牆上嘅大海海報 變成真實嘅水中世界
海馬海報嘅眼識郁 越嚟越唔真實
去到搭𨋢嗰度開始水景有咗大海嘅顏色
超級市場嘅燈光開始變暗
跟住就去到海底場景 (水景係冇再出現過)
去到最後超級市場裡面落雨 燈光眨吓眨吓 同海景非常相似

希望會有多啲人留意到哩首咁好嘅作品
上次排apple watch又上報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞