〈SHINee討論區〉(7) 海盜王SHINee - 無敵CON

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
輕鬆5M
Dcm 就快追上
Delay steaming 冇字幕
果然係Princes of K-pop做乜嘢都好優雅
第一段副歌個deepdeepdeep隻腳好勁
最後個pose好似坐喺石頭上面嘅美人魚

今次三首歌都好夏天
Atlantis完全係去咗森林同海洋探險咁

Area同Days and Years都有夏天夜晚坐喺樹屋度吹住風聽
但係Area好sad
DCM真心後勁強悍
又係投票師出動嘅時候
大家記得草定啲vote呀心心呀
雖然閃淨係喺音樂放送表演一個禮拜,但攞一位係冇限期!
大家吸取上次經驗,今次要繼續努力!
盡力啦!

https://twitter.com/ShawolTeam/status/1381820500314255360?s=19
路人粉表示第一次聽Atlantis覺得唔太好聽,不過聽多幾次就覺得幾好聽,而Area一聽就鍾意,睇埋歌詞就sad咗[/member]

歡迎
第一次聽係泰民vlive爆料
第一次聽完全版就係beyond live
但係聽完真係冇印象
不過都幾鍾意

跟住聽埋音源真係入咗腦
夏日男團閃
對唔住新飯我搞衰咗個格式

歡迎
但係聽完真係冇印象
不過都幾鍾意

跟住聽埋音源真係入咗腦
夏日男團閃
對唔住新飯我搞衰咗個格式

歡迎
但係聽完真係冇印象
不過都幾鍾意

跟住聽埋音源真係入咗腦
夏日男團閃
清新明快style閃閃駕輕就熟
atlantis感覺好似the misconception of you嘅歌
DCM就好the misconception of me

同Hitchhiking夾到 一個上天(宇宙)一個下海(大海)
https://www.youtube.com/watch?v=nBPzhRihnTA&ab_channel=SHINee-Topic

https://www.youtube.com/watch?v=PSYRbJjIT6U&ab_channel=SMTOWN

mv仲差廿幾views就到8百萬喇
大家記得要睇多好多次呀

喺現今世代都係睇音樂 所以話mv何其重要
聽起嚟好爽皮
編舞仲有拉帆 潛(游?)水哩啲動作越睇越期待live
原來keone Madrid 有份排
好鐘意中間踢腿踏步同最尾click 手指個下
同一般kpop 好唔同
閃永遠都帶黎驚喜
再用大mon睇多次
2:05泰民落地變開腳個下好靚
然後outro 打開手由左邊跳去右邊個下動作
再加佢條喇叭腳褲
成件事好夾
睇到好治癒
仲有珍基嘅高音
呢個舞台想睇100次

泰民第一句聲線好raw
有啲似rock song 🤣

呢首歌其他男團cover 應該會變兒歌或者將隻舞變質
太大力變咗弱雞版dcm / Sherlock 太細力變咗真。潛水
力度控制要拿捏得好
珉豪講得啱
只有閃可以carry 到呢首歌+舞台

好期待打歌!!
俾個最靚嘅舞台佢哋!

希望mmtg 後音源再上一層樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞