其實有時真係覺得nds好過香港班學生

306 回覆
128 Like 842 Dislike
背notes操past paper方面班nds係勁嘅 因為佢地淨係識食飯訓教溫書
但講到啲要組織/邏輯/表達能力啲nds就立即收皮
啲nds撚兩下就著晒仲好笑過狗仔
屌你啦咁睇得起佢,好明顯讀遙距Top-up嗰啲傻撚啦。
講經咩
樓主連中學都未畢業咁款
撚知大學係點咩
樓豬支那人
已block
其實所有先進地方都係留學生勤力過本地生,始終個成本問題,人地打生打死先嚟到讀書。
仲有一樣,其實攞香港嘅nds嚟講,足以見到樓主視野有幾狹隘。香港人要鬥就同清華北大鬥,2019年我喺清華,嗰度啲學生就係精英,個個都有獨立思考能力,識得走嚟問我點支持香港嘅運動
樓主已經比人屌到深潛
唔打理性討論都好D, 打出黎比班理性巴打秒殺幾十個cm
BTW,無論係大學定中學幾乎清一式講普通話,其實依個年頭已經分唔到邊D係內地學生,邊D係本地學生。。。
重點係nds都唔搵local做fd 成班圍爐 而班local仲要主動講蝗語r朋友
建議標題改做:
其實有時真係覺得nds好過香港班新移民學生
樓主pin this
我識嘅支那人,絕大部份屋企有做生意,有啲有幾層樓收租

跟住有一個佢老母係深圳市中銀行副行長,有個係北京開律師樓,另一個係湖南省政府高層

依家都玩緊switch
仲玩nds
垃圾
你條五毛自己打自己嘴巴啦
計比例大陸人普遍學歷高過香港?
高質啲啦唔該 傻閪
喂呀 呢度唔準講事實架樓豬快啲走
因為香港年輕人唔係持分者
所以內地生超越本地生同內地城市超越香港係兩個獨立命題嚟
點努力咪又係支那蟲
樓主讀唔到大學9up
樓主讀 非三大?
其實三大nds好多成績好既都係背書同操試題機器
nds既alumni圈子啲雞精書代代相傳,加埋準備齊晒唔同試題既sample ans
考試全部唔係靠reasoning,咁樣考到高分又有咩意義
你問佢睇法,一句都答唔到
除非係富/官二代有connection,唔係公司請個咁既人唔知有咩用
屌你個老母啦你上淘寶睇吓啦,大陸仔請槍肯定多撚過香港。啲好評多撚到浸死你呀,死傻鳩樓主!
係 我係雖然唔係香港出世,但係香港土生土長,未試過低分過班nds
條撚係咪大學生都唔撚知

無學生證、無Transcript、無GPA、無數據

全部都係由一個公屋攞緊綜援嘅廢中幻想出嚟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞