其實有時真係覺得nds好過香港班學生

306 回覆
128 Like 842 Dislike
true
佢地100%求學只是求分數,其他一概不理
樓主 你去咗邊啊
正因為香港人唔好死讀書先有咁夠創意產業
同班支那人剩係識抄已經係兩回事
成日覺得啲nds呆呆滯滯,唔知喺度做緊咩,唔夠醒目就算好勤力都冇用
最驚做project同佢地一組,講嘢一嚿嚿又有accent 聽唔明佢哋講咩
最鍾意自己圍埋一堆玩小圈子,然後就話人哋歧視佢唔俾佢融入
就算有啲有小聰明都用晒嚟勾心鬥角
可能有啲真係叻,但係唔叻嘅都係大多數
車 原來係自己鳩估 此post已完
所以香港人係真係要加把勁

佢哋同香港人係敵對關係,佢哋一但有一個人成績好過我哋,就等於香港嘅工作就少一個位

香港人對支那人仁慈,就係係對自己殘忍
點解係敵對?正正因為內地學生勁過香港學生,更加需要向佢地學習
13億 1%最top既人 都有1千300萬
走啦五毛狗
收皮啦支那賤閪
應該用香港top果班黎比
無當你係香港人喎,你同佢哋一齊融入大灣區發展咪得
你用大陸最top果堆同香港average既比就錯曬啦
你見過香港勁果堆學生未
大學department有個通告牆 十單出貓case 貼出嚟7 單係大陸名 下至bachelor上至phd 都有
乜假期都開工咁慘呀
Opps sor9ly 唔記得大陸無復活節假放
笑死 你試吓拎數據出嚟講?
14億人有幾多無讀過書仲住喺個大山度
你唔攞出黎講
姐係鳩up無成本啦屌
攞數據嚟未 大家都等緊你去證明支那教育水平更高
呢個真,出黎做野嘅大陸人都係柒下柒下
做雞特別叻 唔係點解東莞會係支那真首都
樓主諗讀書好=出到黎社會會賺大錢/身居要職
我笑而不語
讀u讀啲廢科 fg都唔知有無20k
ps5都出咗啦 仲nds
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞