其實有時真係覺得nds好過香港班學生

306 回覆
128 Like 842 Dislike
係咪又比狗偷ac
冇國際視野又得個抄字有春用咩
咁撚勁打撚左台灣啦
被洗完腦冇自己思維嘅人講野唔係叫有文有路,只係叫錄音機
咪撚on9啦
你睇下香港三大收緊高考幾多分?
NDS讀書做assignment都好勤力
但成日見到一出intern同placement 任何實戰既野都係食曬屎
其實有時覺得NDS除左考試真係乜都唔識
呢度盲反內地嘅連登仔都唔知有幾多讀過u
樓主講到自己讀左好撚多個degree master phd咁
駁唔到,就話人無過大學

你都幾撚垃圾,大撚把人叻過你啦
醫生好過你、機械比賽贏你、足球香港同支那打和都已經好唔正常,你14億人精挑細選嘅11個人點可以同香港打和?

我剩係同你計大學拎first hon/ 獎學金嘅比例,跟返比例去計例如我當你一個支那生拎first hon/ 獎學金等同三個香港生同等成就,你都冇呢個數據比到我
唔怪得頭先附近地震
香港高等學歷泛濫喎比例高咁嘅廢話都講得出?
你鳩噏都睇下稿啦好嘛
唔係話大學生要做社會模範,但有時真係覺得佢地未夠班同人爭。可能以前果代都係咁睇80 90後啦。
唔勁既話大學點解要收佢
邊個point駁唔到
我都知非洲南美最有錢嗰堆係有錢過香港一般人嘅
香港個個都大學生架啦
你估呢度支那d農村咩
係大陸讀書壓力係超大,啲人死讀書,日日只係諗住讀書。講真小學就讀緊香港中學既野,大量功課。
黎香港讀書真係對於佢地超輕鬆之餘,仲要覺得好簡單~
其實如果你自細就係大陸讀,可能你都好勁
同埋~同nds傾計,我覺得大部分都係比較固執。可能佢地覺得自己勁過我地好多啦,所以一般都唔聽人意見....而且即使黎左香港生活,但佢地面對國際議題,唔知點解都係唔會客觀咁諗,大部分都係一面倒盲撐中國政府
香港競爭力唔夠支那勁?
姐係支那傾全國之力先贏到香港?
逆向思維打撚死你隻五毛狗啦
上海幾時先取代到香港做國際金融中心
又話2020年ge

[回帶]國務院通過上海2020年成國際金融中心
https://lih.kg/1496834
樓主係咪想鬥學歷?奉陪
落嚟香港果啲都九成係高考失手先落嚟
狀元係入清華北大,一係出國
Btw 內你老母地咩 支那就支那喇
唔覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞