[你問我答] 蘇格蘭生活5年 - 4

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
有冇人知道Glasgow East Kilbride 地方好唔好 查緊Reddit資料有啲人話好 有啲人又話好多唔做嘢既人係度玩嘢
我想每邊隔五日
Ching 點解睇中呢區,glasgow 黎講 west end 係最好。東邊果D可以唔洗諗,全部係愛爾蘭佬住,比較似工業區,治安麻麻地。你過度我就真係未去過答唔到你,建議去親自睇下環境先決定。D local/scottish 梗係話無問題,咪信曬佢地講。利申:GU year 3
同意,同埋West end嗰頭交通好似方便d,去全部Glasgow嘅uni都幾方便
利申:GU year 4
咁都係London隔離完,再轉EDI酒店算.....呢轉只帶一個行理,都唔知帶咩去好。
買多個啦好心
好多用開物件無左好唔就手
少少錢唔好慳
唔係慳呀,係一個人拎唔到兩個大行理走來走去
點會拎唔到 有轆
平時放假去邊玩
去山野食風
好鍾意行tesco extra揀雪糕同家品
每間便利店門口一個
攻擊力=0
買個包佢地食就得
成日覺得奇怪 點解間間都得一個, 係咪分咗地頭
捧格流定些路迪好d
大backpack + 兩個23kg......本來都有肩頸痛,我怕未到都死左。如果遲下平D..搵七海算.....仲有兩部單車要運。
上星期同老母講起行,但佢唔想我走......想我遲少少先走....
毒品問題到到都有....唔覺得蘇格蘭勁D....不過我未去過蘇格蘭
接埋媽媽去
十幾廿年前仲係謀殺之都
睇新聞話90年代好多重工業摺左
經濟唔好d人未飲酒吸毒
同埋d人本身鍾意飲酒
但而家經濟好左其實唔係真係咁多道友
去唔到南昌公園個個level
應該無無london咁雜

曾經係謀殺之都

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-45572691
係囉
佢地有shelter 住
唔使錢又有野食
所以佢地乞錢係為買毒品
都有d露宿者覺得shelter的人雜
日頭就寧願訓街
Celtic 係撐蘇獨
Glasgow Ranger撐皇室

原來路迪係celtic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞