[你問我答] 蘇格蘭生活5年 - 4

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
8899...只係決定出發日子/時間.....london隔離定Edinburgh....
london 好似平d....但煩d....好似冇乜人edinburgh隔離咁.....
點解反而係London煩啲?
Test kit收唔到.....又要extend隔離....機票酒店又要分開兩次。
咁黎scotland隔離,其實都係留喺indoor,應該分別唔大
scotland隔離....舒服同安全好多,但要1700鎊....唔捨得
如果唔係covid....本來都係打算全英國行....現在冇得咁玩啦....
過到去住一個月hotel,睇下過唔過到glasgow行下,之後返屋企學前剪草算.....
錢銀問題
同埋喺England可以選擇住Airbnb
平啲同埋感覺free啲係真
airbnb去人屋企隔離,好似唔係幾好咁,我本來都係打算住酒點算.....london 去 EDI 機票連行理都千幾蚊

但真係唔想london 隔離食ALDI FOOD DELIVERY PACK,有冇人分享下Scotland隔離個Food menu
英格蘭唔當香港red list country 在London book 普通酒店都得
開咗個港人在愛丁堡踢波tg - group
https://lih.kg/2508449

召喚在愛丁堡嘅波牛
係呀....唔知有冇room service
唔係好明....唔係要CTM Book好隔離酒店先得咩? 我係London 機場過一夜就得?
個陣住冇呀 要叫外賣
咁第一日點過....買定入去?
裝定apps 去到就叫
有冇app名?
Uber eat Deliveroo Just eat
會試just eat
你問清楚機都比唔比你過夜喎
過到夜.....我都驚係scotland機場比人捉
咁佢出發前有冇book隔離酒店....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞