Monster Hunter Rise 弓 集中討論

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
玩弓最難在於點樣瞄準個頭但又避到招
平時唔好貪心出剛連
等硬直A一下就走既話
避招冇咩問題
唔好貪,見佢出招就唔好再射
佢冇太大硬直就唔好亂剛射,
被佢打完,受身,飲水,呢啲時間你少咗嘅輸出一定多過一下剛連射

我個人就係企位點都係側側地企個位可以斜對住佢弱點
因為多數怪嘅招都打正面,咁企就可以走佬走快啲

mh呢個遊戲我哋以前成日笑佢係回合制遊戲,
隻怪出招時就係佢回合,你要做嘅係避,
如果你唔小心喺佢回合都出招就好易出事

solo都仲好,因為龍啲動作易睇,但打multi條龍周圍走就煩好多,
變數都多好多,就更考位置感同走位
請問咩裝
佢粒護石你未必有,連射強化Lv2
就咁睇應該係 強弓頭,火龍身,火龍手,海鏡腰,蜘蛛腳

護石係連射Lv2 2-1-0
多人啲龍多數追打啲近攻,太刀個啲
玩弓多數都係中大範圍技(e.g.火龍空中大技)殘血先會過黎追打

利申 衰過好多次殘血貓車都係火龍手上
你有呢粒石可以整埋耐回3架喎
頭腰冇得變

水獸身
蜘蛛手
獵人腳
全部較不顯示啦
著底褲出街咪得
你係咪成日站椿射?
其實可以跟住條龍個頭一路行/墊住步黎射就得
除非你D隊友全撚部遠攻 將條龍拉黎拉去啦
都唔係既
當真係完全冇麻暈情況下
其實呢D CASE都係CHANCE
問題都係"瞄"

佢出招招既硬直位
操龍後
活用環境生物
我覺得初學又唔洗咁高要求
其實真係可以亂咁墊步,亂咁射
當你玩等多同熟左d動作既節奏,就會自己到慢慢調整到
跳射係咪都有分儲力同唔儲力?
刷雷神連續兩野咁出都係第二野低傷d
有冇蠻顎套通用裝可以睇睇
如果冇連射石可以點砌
頭先自閉刷妃GG, 跳射跳得太high用晒D翔蟲, 被壓起身貓左
BTW呢隻野好似得個鼻屎咁大嘅頭射到橙字, 其他位全程白字
點解要連射石,不嬲冇都砌到貝殼身海境手已經連射3
蠻顎弓真係好Q大力
岩岩出咗粒寶玉即刻拎隻冰牙嚟試弓
6分幾就射死咗佢
利申弓新手玩開雙刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞