Monster Hunter Rise 弓 集中討論

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
Thx
用遠攻武會扣多d 物理傷
你試下比角龍車一下就知
嗯~ 咁索性玩物理弓算

百龍弓都唔使整
我體術2石,應該可以放棄裝1個換其他野,得閒先再砌
咩黎 唔明
去潛水艇有得就咁用村分換強走,唔係次次有同有都係一次只可以換10支
Thx
https://www.youtube.com/watch?v=EVtwQscTSfk

好痴線...
睇佢令次STEP完
個準星好似冇刻意用右ANALOG去瞄返頭位
點先做到......
搞到我想用返cs
難怪我fd成日好奇我比龍撞一下扣特別多
近攻就扣屬攻多d
遠攻就扣物理

以前已經係咁,到world 嗰時就gp 埋d 裝統一哂d 數字再分開遠近攻計
想問百龍弓應該點配d百龍強化
成日跳起左俾怪fing
要放zl用右蘑菇較番岩個位先

再㩒zl瞄射
高攻係因為你full set打完普射+2下剛射上到lv4冇哂氣 再直接飛起 咁佢飛起果3下都會係lv4
如果乜都唔儲就咁飛起射一樣係RJ
你無氣企係原地一樣碌唔到要比佢Fing,不如博一博
想瞄準啲記住永遠都係未禁瞄準前 用普通視角果陣就將隻怪個弱點放係mon中間先
同埋最好視角距離較0 我覺得好過100
Mhw玩墊步剛射或者龍矢好好玩,今集見到好多人話變左近攻武器?
0太近,我用50,100 又正係太遠
如果有巴打好似我咁長期上接擊嘅話,記得埋身先好跳,
因為跳起之後個會心距離都係照計你空中同隻怪嘅距離,
遠得濟傷害大減
我個人用視角快 瞄準快 距離0 覺得幾好瞄
同埋有時你一路推analog 可以中途放手射箭 咁就算個準心過左隻怪都打得中想打既位
最後都係買咗隻pro手掣,
仲熟習緊啲掣(唔同掣嘅距離同joycon都差幾多下)
但瞄準嗰陣hold住個zl掣嘅嗰隻手指真係舒服好多,
終於唔使㩒到痛
我都係用0,係咪default都係0?呢個我好似冇較過

btw用弓好重要嘅一點真係記得去option set好自己啱用嘅camera setting
我用陀螺儀冇呢個問題,反而係有時轉用弩會射歪哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞